Крайнодясната политическа група в Европейския парламент номинира милиардера Илон Мъск

...
Крайнодясната политическа група в Европейския парламент номинира милиардера Илон Мъск
Коментари Харесай

Евродепутати са номинирали Илон Мъск за наградата на ЕС за правата на човека

Крайнодясната политическа група в Европейския парламент номинира милиардера Илон Мъск за най-голямата премия на Европейски Съюз за правата на индивида, заяви европейската редакция на Politico

Групата " Идентичност и народна власт " (ИД), която включва членове на Европейския парламент, свързани с Марин Льо Пен от Франция и Матео Салвини от Италия, загатва името на Мъск, съгласно документ, изпратен до евродепутатите на 14 септември. Служител на ИД са удостовери пред POLITICO решението си да номинира Мъск.

Те показват решението на Мъск да разгласява по този начин наречените файлове в Х (Twitter), които се състоят от определени вътрешни документи за това по какъв начин платформата обработва настояванията за унищожаване на политически изявления. Това се равнява на отбрана на правилото на свободата на изразяването на отзиви, настояват от ИД.

Наградата " Сахаров " за независимост на мисълта включва премия от 50 000 евро (98 511 лева). Миналата година тя беше присъдена на украинския народ. Минали лауреати включват Нелсън Мандела, Малала Юсуфзай и Кофи Анан.

Малко евентуално е Мъск да получи оценката, защото ръководителят на Народното събрание Роберта Мецола и водачите на всички политически групи ще изберат спечелилия дружно по-късно тази година.

Трите най-големи групи, дясноцентристката EНП, лявоцентристката S&D и либералната  " Обнови Европа ", се съгласиха да предложат Махса Амини, млада иранка, чиято гибел провокира придвижване за правата на дамите в Иран.

Зелените предложиха угандийската активистка за климатична правдивост Ванеса Накате, до момента в който дясната група  " Европейски консерватори и реформисти " издигна Нино Ломджария, социална защитничка в Грузия, която се опълчи на съветската интервенция. Левицата предложи три активистки за правата на дамите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР