Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия преодоля нов етап на

...
Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия преодоля нов етап на
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия спечели за първи път кметско място в Германия

Крайнодясната немска партия Алтернатива за Германия преодоля нов стадий на изборите, като завоюва кметското място за първи път в немски град, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Четиридесет и две годишният Ханес Лот реализира победа в град Рагун-Йесниц, който има 9000 поданици и се намира в провинция Саксония-Анхалт, в източната част на страната. Той печели 51,13% от гласовете. Срещу него се яви самостоятелен претендент.

Преди тъкмо една седмица същата партия реализира друга първа победа, след която ще оглави окръг Зонеберг в провинция Тюрингия, също в източната част на страната.

Новото достижение на Алтернатива за Германия се случва в миг, в който партията напредва в допитванията. Според анкета, оповестена в " Билд ", Алтернатива за Германия изпреварва социалдемократите на канцлера Олаф Шолц с 1 % (20 % по отношение на 19 процента).

По време на последните парламентарни избори преди две години Алтернатива за Германия реализира 10,3 %. Тя доминира главно в Източна Германия, където има чувство, че регионът е оставен на произвола на ориста в съпоставяне със Западна Германия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР