Крайнодесен депутат във Франция беше разкритикуван днес след като отговори

...
Крайнодесен депутат във Франция беше разкритикуван днес след като отговори
Коментари Харесай

Френски депутат беше обвинен в расистко изказване в парламента

Крайнодесен народен представител във Франция беше неодобрен през днешния ден откакто отговори на въпрос на негър народен представител за блокирани в морето мигранти, като съобщи: " Нека се върнат в Африка ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Грегоар де Фурна от партията Национален общ брой направи този коментар в камарата на Националното заседание. Малко по-късно председателката на долната камара на френския парламент Яел Браун-Пиве приключи съвещанието.

Де Фурна насочи своя коментар по време на изявление на Мартен Билонго от лявата партия " Непокорна Франция ", който отправяше питане към центристкото държавно управление на президента Еманюел Макрон по отношение на транспортен съд за морско избавяне в Средиземно море със стотици пасажери на борда, който не е получил позволение да дебаркира в пристанище. Думите " il " (той/тя) и " ils " (те/тях) звучат еднообразно на френски, тъй че не стана ясно дали депутатът от Национален общ брой е имал поради " Нека се върне в Африка " или " Нека се върнат в Африка ".

Браун-Пиве съобщи, че коментарът ще бъде разследван на следващия ден.

Партията Национален общ брой е известна със мощната си антимигрантска изразителност. Говорител на партията съобщи, че Де Фурна е отправил забележката си към мигрантите на кораба, а не към сътрудника си народен представител.

" Расизмът няма място в нашата народна власт ", съобщи френската премиерка Елизабет Борн във връзка случая. Тя добави, че долната камара " ще би трябвало да наложи наказания " поради изявлението на де Фурна, само че не посочи какви биха могли да бъдат те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР