Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в Централната

...
Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в Централната
Коментари Харесай

ЦИК хлопва вратите за регистрация на партиите за вота днес в 17 часа

Крайният период за регистрация на партиите и обединенията в Централната изборна комисия (ЦИК) за присъединяване в локалния избор на 29 октомври изтича в 17:00 ч. през днешния ден, според хронограмата на ЦИК. 

От своя страна ЦИК е длъжна до 14 септември да изпрати на общинските изборни комисии (ОИК) лист на записаните за присъединяване в изборите партии и обединения. Срокът за регистрация на политически обединения в ОИК е до 17:00 ч. на 18 септември. Ако не са регистрирани в ЦИК като партии и обединения, обединенията не могат да се записват за присъединяване за локалния избор в ОИК.

Съгласно хронограмата и Изборния кодекс, Инициативните комитети (ИК) могат да записват самостоятелни претенденти за общински съветници, за кметове на общини, за кметове на региони и за кметове на кметства, в ОИК за присъединяване в локалния избор до 17:00 часа на 18 септември. Инициативните комитети се записват в съответната ОИК, като един предприемчив комитет може да издигне единствено един самостоятелен претендент.

Регистрацията на претендентите ще продължи сред 19 и 26 септември. 

В Публичния електронен указател на партиите и обединенията, регистрирани за присъединяване в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври, на страницата на ЦИК, са записани 28 партии и четири обединения. 

 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР