Краят на надувката Кирил Десподов като капитан на националния отбор

...
Краят на надувката Кирил Десподов като капитан на националния отбор
Коментари Харесай

Разжалват Киро Космонавта като капитан на България

Краят на надувката Кирил Десподов като капитан на националния тим е близо.

Футболистът, който неотдавна мина от „ Лудогорец ” в гръцкия ПАОК за 4.5 милиона евро, не ставал за водач нито в българския отбор, нито в предходния си клуб от Разград. Като капитан Киро Космонавта се оказал въздух под налягане и не говорел с съвсем никой от съотборниците си.

За похлупак на всичко той изпусна две доста значими дузпи – против „ Олимпия ” в Любляна и на мача с Черна гора в Подгорица. И в двата случая би калпаво и вратарите му избавиха ударите. По-лошото обаче било, че капитанът се държал надуто с останалите в националния тим. Почти не разговарял с никого, с изключение на със Спас Делев и още един-двама. Останалите подминавал като малки гари, не ги поздравявал, а на някои даже не знаел имената. Вече никой не можел към този момент да трае превзетото му държание.

 

Същата история се случила и в „ Лудогорец ”, където треньорът Ивайло Петев бил доста удовлетворен, че се е отървал от Десподов. Дори споделил, че щял да черпи по този случай. Космонавта бил в основата на всички разправии в съблекалнята. Не се понасял с нито един от чужденците, а враждата му с ганаеца Бърнард Текпетей изправила косите освен на треньора, а и на собственика Кирил Домусчиев. Стигнало се до такава степен, че на мача с „ Аякс ” (1:4) в Разград двамата щели да се сбият на аварийна пейка, откакто Петев ги извади от игра през второто полувреме.


Десподов си въобразил, че е огромна работа, откакто го избраха три пъти за футболист №1 на България. В първия случай шефът на ЦСКА Гриша Ганчев удари едно рамо, с цел да може веднага след това да го продаде на италианския „ Каляри ”. Там Космонавта не ги свърши никакви, и след малко митарстване в австрийския „ Щурм ” се реалокира в „ Лудогорец ”. Направиха го капитан, само че от това последваха единствено разправии сред него и чужденците.
В националния тим към този момент били подготвени с новия капитан. Твърди се, че лентата ще отиде на ръкава на Андриан Краев от „ Левски ”. 24-годишният врачанин, наследник на легендата на „ Ботев ” (Вр) Бойко Краев, бил доста по-умерен и отстъпчив. Освен това умеел да поема отговорност, а и държанието му не нервира никого.

Инфо: Уикенд 

Тагове: Андриан Краев Бойко Краев Кирил Десподов Космонавта Бърнард Текпетей Кирил Домусчиев Гриша Ганчев Ивайло Петев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР