Краят на лятото е подходящ момент да подготвите зимнината и

...
Краят на лятото е подходящ момент да подготвите зимнината и
Коментари Харесай

Най-вкусните домашни сладка

Краят на лятото е подобаващ миг да подготвите зимнината и да напълните шкафовете с вкусни компоти, лютеница и сладка за зимата. Сладкото, приготвено добре, може да се съхранява дълго време и да връща летните мемоари, намазано върху топли и вкусни тестени храни през зимата. Предимството на домашно направените сладка са несравними.

С какво превъзхожда домашното сладко бурканчето от магазина?

1. Състав

Знаете какво се поставили в сладкото. Подбрали сте плодове с високо качество, без пестициди или отгледани от вас. Избягвате консервантите и оцветителите, нездравословните съставки и подобрителите. Може да избирате дали да приготвите сладкото със захар – бяла или кафява, или с подсладител, в случай че се притеснявате за фигурата си и предпочитате по-ниско калорични артикули. Може да извършите бурканчетата по-сладки или не толкоз – съгласно самостоятелния ви усет и желания.

2. Цена

Приготвеното у дома сладко е по-изгодно от закупеното от комерсиалната мрежа. Ако плодовете, вложени в сладкото, са откъснати с ръцете ви или отгледани от вас, приготвянето му ще ви излезе съвсем без пари.

3. Качество

Когато сами приготвяте сладкото, качеството му е обезпечено, в случай че следвате изпитана остаряла рецепта и препоръки за приготвянето му.

Рецепти за вкусни домашни сладка

1. Пияна череша

Комбинацията от череши и ром е изкусителна. Сигурни сме, че един път пробвали тази рецепта, тя ще се трансформира в обичаната ви. Готовото сладко може да хапвате като независим десерт или да го добавяте към тестени произведения, кисело мляко, сладолед.

За изработката на сладкото с пияни череши са ви нужни:

- 2 кг. череши,

- 50 мл. ром,

- 1 кг. захар или подсладител,

- 1 ч.л лимонтозу,
 Сладко без варене – всички витамини се резервират, а усетът е свръхестествен Сладко без варене – всички витамини се резервират, а усетът е свръхестествен
Дори да не ви се има вяра, всеки би могъл да си подготви сладко от плодове, което не е нужно да вари. Добрата вест е, че всички витамин...

- 2 ч.л. канела.

Премахнете костилките от черешите. Наредете ги в съд, като редувате ред череши и ред захар. Оставете ги да престоят 2-3 часа. Следва варенето на сладкото, при което е значимо да го бъркате постоянно и да премахвате образувалата се пяна.  Когато сладкото се сгъсти задоволително, прибавете рома, лимонтозуто и канелата и оставете още малко на котлона. Налива се в бурканите, до момента в който е горещо, и се обръщат с капачките надолу, с цел да се вакуумират, до момента в който изстинат.

2. Вълшебната гора

Боровинките, които може да си наберете в гората, са чудесно решение за домашно сладко. Освен вкусни те са доста потребни и са лек за редица болести. Считано за деликатес измежду сладката, то е обичано прелъщение за мнозина. За подготовката са ви нужни:

- 1 кг. боровинки,
 Как да си направиш домашно сладко? Как да си направиш домашно сладко?
Рецептите за домашно сладко на процедура са взети от нашите майки и баби и от старите готварски книги, преписка с другари, а ...

- половин чаша вода,

- 1 кг. захар,

- щипка лимонтозу,

Сладкото се прави със захарен сироп. Изсипват се водата и захарта в съд и се оставят на муден огън до разтваряне на захарта. Боровинките се прибавят към готовия захарен сироп. Необходимо е да ври до приемане на мечтаната от вас плътност. Изсипва се топло в бурканите, които се обръщат с капачките надолу, до момента в който изстинат.

Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР