Краят на ерата под ръководството на сър Алекс Фъргюсън се

...
Краят на ерата под ръководството на сър Алекс Фъргюсън се
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед е най-големият прахосник във футболния свят

Краят на ерата под управлението на сър Алекс Фъргюсън се трансформира в черен дявол за Манчестър Юнайтед. Вече една декада тимът няма купа. Все е надалеч от нея. Сегашният сезон започва все едно тимът мъчно би стигнал и до Топ 4. Доверието към треньора Ерик Тен Хаг се изпарява с всяка секунда. Нидерландецът подвигна на крайници потъпкания исполин, само че не го прави конкурентно кадърен за златото отбор, предава " Труд ".
 Обвиниха Антони и в опит за обезчестяване
Обвиниха Антони и в опит за обезчестяване

За 10 години " Манчестър Юнайтед " се трансформира в най-големия разсипник на пари във футболния свят. След Фъргюсън диригентската палка взе Дейвид Мойс. Десетте месеца на шотландеца не е правилно да влизат в тази ранглиста. Откакто Луис ван Гаал, първото международно име отпред на " Юнайтед " в последната декада, пое властта, стана ужасно. " Юнайтед " е извадил 1,5 милиарда евро за прехвърляния. А какво е получи в подмяна? Купа на Англия, две купи на британската лига и Лига Европа! За тези триумфи бяха нужни петима треньори и 54 нови футболисти. С други думи цялостна нула за стандартите на " Олд Трафорд ".

Най-големите провали са Анхел ди Мария, Антони Марсиал, Пол Погба, Хари Магуайър, Ромелу Лукаку и Джейдън Санчо. Кой от кой по-скъп и кой от кой по-слабо играл. А в случай че 100-милионният Антони се окаже отговорен в обезчестяване и пребиване на приятелката си, изобщо не е ясно каква ще е ориста му. И въпросната сума ще изтече в реката. Сред тези големи прехвърляния изобщо не броим Алексис Санчес, Дони ван де Беек или Хенрик Мхитарян, за които също бяха хвърлени милиони и почитателите не желаят да си ги спомнят.

Само пред това лято " Юнайтед " заплати 192 милиона евро за Расмус Хойлунд, Мейсън Маунт и Андре Онана. Безсилието на семейство Глейзър е явно. Собствениците слушат ежедневно хули по собствен адрес, вадят пари, а нищо не се получава.

За съпоставяне настоящият хегемон " Манчестър Сити " е влага в последните 10 години " единствено " 855 милиона евро за нови футболисти. Но Пеп Гуардиола е първенец в четири от последните пет сезона. През последния направи шампионски требъл. Трудно може някой от попълненията му да се назова трансферен неуспех.

Само за съпоставяне - немският исполин " Байерн " купи за над 100 милиона Хари Кейн от " Тотнъм ", само че е дал по-малко от скромния британски " Борнемут " за нови футболисти през това лято. Единият тим е втори любимец на букмейкърите за Шампионската лига, а другият - ще се бори да не изпадне. Висшата лига господства към момента на всички равнища. Очаква се включване от Саудитска Арабия.

Базираната в Швейцария компания " Център за спортни проучвания " сподели, че в последните 10 години клубовете от Висшата лига са цялостен хегемон на пазара. Единствените други, които влизат в Топ 15, са ПСЖ, Барселона, Милан, Ал Хилал и Ювентус.

За този интервал най-хубавите продавачи на пазара са " Бенфика " (изходящи прехвърляния за 763 млн. евро) и " Аякс " (434 млн. евро).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР