Край румънския град Сирет, между Украйна и Румъния, се намира

...
Край румънския град Сирет, между Украйна и Румъния, се намира
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Над 90 000 са вече бежанците, които са влезли в Румъния от Украйна

Край румънския град Сирет, сред Украйна и Румъния, се намира нашият специаленан делегат Иво Никодимов.

Много украинци, които са на граничния пункт, споделиха, че са тръгнали за България.

" Мъжът ми остана да води война, нас ни прати с щерка ми посредством познати, желаеме да отидем в България, в София. Помагат ни доброволци. Бомбардираха Харков, бомбардираха Киев, Запорожието, а ние в Днепропетровск сме близо. Мама остана там. Имаше ракетни удар там ", сподели Лена Никутина,
гражданин на Днепропетровск.

" Това е същински геноцид, по-лошо от международна война. Бомбардираха изцяло Харков, удариха най-големия европейски площад, тъй като там събираха помощи за военните. Последните три дни обстрелват мирни региони, жилищни домове, стрелят по хората. Това не може да се случва в 2022 година Хора, казвайте истината, показвайте истината! Защо започнаха да ни убиват?Моля, спрете войната! ", прикани Юлия Юрковска, гражданин на Харков.

" Дойдох с внука, това беше щерка ми, която даде изявление. Тя ми звънеше и ми споделяше - Заминавай! Докрая не имах вяра, че ще стрелят по мирни хора. В последния миг другар ни закара на гарата. Стояхме там съвсем 20 часа. После минахме границата. За мен е доста мъчно, аз съм на 72 години. Бог ми даде сили. Имам родственици в Русия и Беларус, те не имаха вяра, че това ще се случи ", описа Людмила, гражданин на Харков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР