Край на противопоставянето и робуването на букви и абревиатури между

...
Край на противопоставянето и робуването на букви и абревиатури между
Коментари Харесай

Томислав Дончев зове за край на войната на букви и абревиатури

Край на опълчването и робуването на букви и абревиатури сред партиите и основаване на почва за разговор. Това прикани в коридорите на Народното събрание вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев.

" Партиите втора година не съумяват да изпълнят главната си функционалност и волята на хората. Не могат да образуват стабилно ръководство, което да образува тези политики, които те са дали обещание на хората, което е огромен проблем. Това в действителност значи, че партиите не извършват волята на народа. И на следващия ден ще се появи глас, който ще каже, че партиите са безсмислени и парламентарната народна власт не е добър модел на ръководство. И въобще демокрацията ", направи минорна ретроспекция-прогноза Дончев, съгласно който спиралата от избори води до заплахата партиите да станат непотребни.

В идващия парламент главен фактор за сформиране на държавно управление ще бъде ГЕРБ, изрази убеденост той. Партията на Борисов ще търси " тази формула, която ще направи допустимо сформирането на ръководещо болшинство ". Правителство би трябвало да има, само че не непременно, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

" Не е ясно защо се борят партиите, единственото, което е ясно, срещу кого са. Тази война на буквите, едната абревиатура против другата абревиатура, не води до нищо положително ", продължи разсъжденията си националният представител.

Според Дончев не Българска социалистическа партия е ключът към идващото ръководство, тъй като ГЕРБ и социалистите имат дълбоки разлики по фундаментални въпроси.

" Това би било някакъв вид аритметично болшинство - този и този вършат толкоз. Което отново не води до нищо положително. Но споделям тезата, че даже да не водим взаимно ръководство, ние във всеки случай би трябвало да деескалираме проблемите. При всички случаи е рационално да питаме структурите, актива, какво мислим по тази тематика (отпадането на възбраната за коалиция с Българска социалистическа партия - бел.ред.). "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР