Край на практиката за смяна на статута на обработваемите земеделски

...
Край на практиката за смяна на статута на обработваемите земеделски
Коментари Харесай

Вече няма да може да се променя статутът на земеделската земя за соларни паркове

Край на практиката за промяна на статута на обработваемите аграрни земис цел превръщането им въвфотоволтаични централи.

Народното събрание гласоподава дефинитивно промени в Закона за собствеността и използването на земеделската земя, импортирани от народния представител от “Възраждане ” Даниел Петров, съобщи Дарик.

“Слага се завършек на скандалната и порочна процедура на промяна на предопределения наобщински пасища, мери и ливади, за превръщането им въвфотоволтаични паркове. Няма повече пасища да бъдат отнемани от животновъдите, от време на време, даже без тяхното познание и позволение. Няма повече плодородната българска земя да бъде унищожавана, с цел да се обслужат следващите лобистки, частни или корпоративни ползи. " - съобщи вносителят.

Промяната визира пасища, мери и ливади, които са билиобект на субсидиране през последните три години.

Депутатите гласоподаваха, че аграрни земи от Държавния аграрен фонд се отдават чартърен или аренда посредством търг на физически лица с непрекъснат адрес на територията на общината по местоположение на парцелите, обект на търга; на кооперации, еднолични търговци и юридически лица със седалище или адрес на ръководство на територията на съответната община по местоположение на парцелите, които са притежатели или ползватели на животновъдни обекти на територията на общината или развиват стопанска активност там.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР