Край град Саракеб продължават ожесточените боеве за контрола над магистралата

...
Край град Саракеб продължават ожесточените боеве за контрола над магистралата
Коментари Харесай

Ожесточени боеве в Сирия, правителствени сили влязоха в Саракеб

Край град Саракеб не престават яростните боеве за контрола над автомагистралата сред Дамаск и Алепо, оповестява телевизия " Ал Маядин ". Свалени са били и турски дронове, настояват източници от Дамаск, представени от организация ТАСС.
Според източници на държавното управление сирийската войска е съумяла да превземе Саракеб, а турските сили са подхванали оттегляне.

От своя страна, за първи път от началото на войната Анкара съобщи, че сегашната интервенция на Турция е ориентирана против подкрепяния от Русия сирийски режим на Башар Асад.
Турция се " похвали ", че умъртвила 19 сирийски бойци с удари от дронове. Това е част от новата атака на подкрепяните от Анкара бунтовници в Идлиб. Вчера, бяха свалени два сирийски самолета. В отговор от Дамаск споделиха, че са били унищожени няколко турски дрона, пренасящи оръжие.
Русия пък съобщи, че не може да подсигурява сигурността на полетите на турската авиация в небето над Сирия.Съобщението направи ръководителят на съветския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия контраадмирал Олег Журавльов, представен от ТАСС.
Той съобщи, че държавното управление на Сирия е било насила да затвори въздушното пространство над провинция Идлиб.

Турската войска е употребила дронове и артилерия, с цел да изведе от употреба военното летище " Ал Найраб " в сирийския град Алепо, заяви Анадолската организация. Според съветската организация ТАСС на турска офанзива е било подложено и друго военно летище - край Хама, на юг от Идлиб.
Според сирийската обсерватория за човешки права 26 сирийски бойци са били убити при удари с турски безпилотни самолети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР