Кръвното налягане представлява начина по който кръвта при преминаването си

...
Кръвното налягане представлява начина по който кръвта при преминаването си
Коментари Харесай

Опасно ли е ниското кръвно?

Кръвното налягане съставлява метода по който кръвта при прекосяването си притиска стените на артериите. Когато сърдечният мускул прави съкращения, налягането е най-високо - назовава се горно, или систолично. В интервала сред ударите на сърцето налягането в съдовете спада - назовава се по-ниско или диастолично.

Ниското кръвно наподобява нещо не толкоз съществено, само че за някои хипотонията предизвиква замаяности или води до припадъци. В най-тежките случаи може да заплаши и живота ви. Ниското кръвно налягане се регистрира под 90 милиметра живак (mm Hg) за горното число (систолично) или 60 mm Hg за долното число. Основните аргументи за това са от дехидратираност до съществени проблеми. Симптомите, при които би трябвало да бъдем деликатни, са следните:

·        Замайване;

·        Припадъци;

·        Замъглено зрение;

·        Гадене;

·        Умореност;

·        Липса на концентрация;
Кога и по какъв начин да се къпем, с цел да понижим високото кръвно?
Повече от половината от популацията на света страда от високо кръвно налягане. Внезапните промени във времето, в това число намаляването...

·        Обърканост;

·        Ускорено дишане;

·        Слаб пулс;

Кога е нужно да се обърнем към лекар?

Ако усетим някой от гореизброените признаци, би трябвало да потърсим лекарски услуги. Ако кръвното ни налягане е с непрекъснати ниски стойности, само че не се усещаме зле, евентуално лекаря ни ще ни държи под наблюдаване. Дори от време на време да изпитваме световъртежи или лека замаяност, това няма да е толкоз обезпокоително, може да е резултат от дехидратация от прекомерното слънчево излагане през лятото да вземем за пример.
7-те неточности, които допускате, когато мерите кръвното си
Медицина към този момент е напреднала дотам, че можете сами да мерите кръвното си вкъщи с подобаващ уред за задачата. За да го направ...

Но въпреки всичко значимо е да посетим и лекар, в случай че усетим признаци на ниско кръвно, тъй като това може да докара и до по-сериозни неща. Може да записваме и признаците си, в моментите в които се появат и от какви условия са предизикани. Нашето кръвно налягане денем е според от следните фактори:

·        Положението на тялото;

·        Ритъм на дишане;

·        Нива на стрес;

·        Общо физическо състояние;
Какво значи ниско кръвно? Опасно ли е?
Едно от най-често диагностицираните болести на кръвоносната система е артериалното кръвно налягане. Пациентите са наясно, че това е...

·        Лекарства, които приемаме;

·        Каква храна сме приемали през деня;

Кръвното  ни налягане се случва да е най-ниско  през нощните часове и се покачва  рано заран. Но до каква степен ниското кръвно е безвредно за нас? Ако то ненадейно спадне, тогава е мотив да се тревожим. В тези обстановки прекомерно ниското кръвно може да аргументи припадъци или зашеметяване, в случай че мозъкът ни не получава задоволително кръвоснабдяване. Инфекциите, кървенето или алергиите могат да застрашат живота ни.

Състоянията, предизвикващи ниско кръвно могат да са – проблеми със сърцето и ендокринната система, дехидратиране, кръвозагуба, тежки инфекциозни болести или алергии, липса на задоволително хранителни субстанции и витамини в нашата диета, изключително желазото и фолиевата киселина.

Хипотонията може да се прояви при всеки, въпреки че това зависи от възрастта и общото положение на организма, което е друго. По предписание в млада възраст рискът за здравето е обвързван не със самото ниско кръвно налягане, а с аргументите, заради които то пада. Изключение е припадъкът. Това е най-тревожният признак, защото постоянно води до пострадвания и злополуки. Ако хипотонията се съпровожда  от загубване на схващане, несъмнено би трябвало да посетите доктор.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР