Кръвен тест за откриване на туморни клетки ще помогне за

...
Кръвен тест за откриване на туморни клетки ще помогне за
Коментари Харесай

Кръвен тест ще определя най-подходящото лечение на рака на гърдата

Кръвен тест за разкриване на туморни кафези ще помогне за избирането на най-подходящото лекуване на някои типове рак на гърдата и за оцеляването на пациентките, оповестява Франс прес.

Резултатите от клиничните тествания бяха показани на конгрес в Съединени американски щати.

" За пръв път, разполагайки с нужната информация, можем да увеличим възможностите за оцеляване на пациентките ", посочи създателят на изследването проф. Жан-Ив Пиерга от Отделението за здравна онкология към Института " Кюри ". Именно тук са били извършени тестванията.

Жените, страдащи от рак на гърдата с метастази, наименуван " хормоночувствителен ", най-често са лекувани с хормонални лечения. А при най-тежките случаи се употребява химиотерапия, която обаче има тежки странични резултати. Понастоящем лекарите мъчно дефинират какъв брой са тежки обособените медицински проблеми и заради неизяснените критерии изборът на лекуване от време на време е нерешителен.

По време на клинични опити с 778 пациентки били разграничени на две група. При първата лекуването било избирано съгласно преценка на лекаря, а при втората с тест за съществуване на циркулиращи туморни кафези. При 300 от пациентките, предписаното лекуване съгласно записаните кафези не отговаряло на направленията на лекарите.

По този метод е бил реализиран доста добър резултат. Жените, които биха били подложени на хормонотерапии по наставление на лекаря, само че са били пренасочени към химиотерапията, поради високия брой циркулиращи туморни кафези, в последна сметка са получили по-голям късмет да се оправят със болестта и да оцелеят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР