Кратово. По повод 75-ата годишнина от участието на България в

...
Кратово. По повод 75-ата годишнина от участието на България в
Коментари Харесай

В с. Страцин, Република Северна Македония, беше почетена паметта на българските воини, загинали в битките при Стражин и Страцин през Втората световна война

Кратово. По мотив 75-ата годишнина от присъединяване на България в заключителния стадий на Втората международна война представители на Министерството на защитата и военнослужещи от 68-а бригада „ Специални сили “ уважиха паметта на българските воини и бойците от Парашутната тайфа, починали в борбите при Стражин и Страцин през октомври 1944 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството .
Църковно-военният обред се организира на мястото на историческите сражения в с. Страцин, община Кратово, Република Северна Македония. На него участваха командирът на 68-а бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев, шефът на дирекция „ Социална политика и политика по военнопатриотично образование “ Иво Антонов, представители на управленията на военнопатриотичните съюзи от България и Република Северна Македония, както и ветерани, взели участие в бойните дейности по тези места.
По мотив бележитата годишнина от името на министъра на защитата Красимир Каракачанов бяха наградени с юбилейни медали „ 75 години от Втората международна война “ 17 български ветерани – участници в боевете, управленията на военнопатриотичните съюзи от Република Северна Македония и кметове на общини от района.
Беше отслужена заупокойна молитва в памет на героите.
Военнослужещите от 68-а бригада „ Специални сили “ отдадоха военни почести в символ на поклонение пред подвига на починалите български воини и сервираха венци и цветя пред паметната плоча на героите.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР