Кратко напрежение на протест против действията на властта в борбата

...
Кратко напрежение на протест против действията на властта в борбата
Коментари Харесай

Протест и антипротест срещу COVID мерките у нас пред здравното министерство |

Кратко напрежение на митинг срещу дейностите на властта в битката с COVID-19 през здравното министерство, съобщи бТВ. 

Вчера бе оповестено от ПП АБВ, че ще провеждат протест-митинг поради несъответстващите ограничения и решения, които се постановат от ръководещите по отношение на пандемията от COVID-19. Събитието бе с начален час 18 пред Министерството на здравеопазването. Съобщено бе, че в събитието ще вземат участие и доцент доктор Атанас Мангъров, юрист Иван Денев - татко на Христо, зрелостникът от Велико Търново, който умря от ковид, доктор Георги Тодоров - лабораторен доктор, практикувал с години в Република Гана в изискванията на епидемии и болести и притежаващ стабилен опит с преодоляването на пандемии.

Поддръжници на Коронавирус ограниченията се пробваха да пресечен събитието на АБВ като скандираха " Мангъров-убиец ". 

Лидерът на партията Румен Петков прочете одобрение от името на доцент доктор Атанас Мангъров, който не участва на митинга. В него известният с рецензиите си против ограниченията инфекционист твърди, че " налаганият боязън е част от аргументите за положението, в което се намираме ".

Днес министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов заяви, че Мангъров ще оглави Коронавирус отделението в  Инфекциозна болница в София. " Проведох диалог с доцент Атанас Мангъров и персонално съм го помолил да се включи в борбата с ковид. От през вчерашния ден той има заповед за шеф на клиниката, където се лекуват всички пациенти от ковид ", сподели Ангелов.

Не се стигна до ескалация на напрежението. 

От партията са на мнение, че ограниченията на държавното управление са несъответстващи и безредни.

По-късно протестиращите срещу ограниченията се сляха с антиправителствения митинг пред Министерски съвет, който се организира за 125-а вечер в триъгълника на властта. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР