Кратка информация за войната за 10 февруари 2023 г.ЗАБРАНЕНО ЗА

...
Кратка информация за войната за 10 февруари 2023 г.ЗАБРАНЕНО ЗА
Коментари Харесай

Проф. Витанов с ежедневния си култов коментар за войната в Украйна

Кратка информация за войната за 10 февруари 2023 година

ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за механически разбори, а не за леене на усеща. Добрият разбор изисква самообладание, а не леене на усеща. Трезвата преценка е стъпила върху мисълта на Бисмарк, че би трябвало да си гледаме националния интерес. Националният интерес с тъкмо две думи и половина, ви го обясних: изгоди за народа. И така, гледаме към тая война и постоянно се питаме: А каква ни е на нас изгодата от това?

Да почваме. Българската политика. Знаете мнението ми: сбъркана е и като конструкция и като персонажи. Затова и резултатите са такива. Какво да ви пиша повече.

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то подред. Защото бавните процеси са тези, които ще дефинират изхода на войната.

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската войска. Промени няма. Украйна е закачена на системи и и се влива толкоз, едвам се извършва тактиката последният руснак да убие последния украинец в стандартна война. Не се влива повече, че ще почне нуклеарна война. Всичко е добре изчислено от позиция на американските ползи. Въпросът е къде са нашите ползи. Къде е изгодата за нашия народ? Може да има някаква изгода от продажбата на оръжие, само че какъв брой от това стига до народа?

Процес 2: Логистиката на съветската войска. Свършиха ли ракетите – не. Свършиха ли снарядите – не. Ами тогава, нещата не престават, както и до момента. Търговските и културните връзки с Русия се утежняват. Ползи за народа наш от това? Ще кажете – в американското парче на света сме. Добре. А значи ли това, че не би трябвало да поддържаме връзки с други части.

Процес 3: Численият състав на украинската войска. Тоя развой не върви добре. Мобилизационните запаси в Украйна привършват, почват да се ловят украинци по чужбина.

Защо се следи този развой. Много просто. Когато украинските войничета свършат или войната би трябвало да спре и да приключи зле за Украйна или би трябвало да се намерят войничета от някъде. От Полша да вземем за пример, от Източна Европа да вземем за пример. Ползи от това за народа наш? Не се виждат. Вреди? Доста огромни може да са – прекрачването на алената линия и изпращането на български елементи на фронта значи ковчези с мъртви български войничета. Кой желае това?

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава последователното разрушение на украинската сериозна инфраструктура. Руската не е наранена. Бе изваден съветски военачалник, който три месеца сполучливо скапваше украинската инфраструктура и бе спретнат. Може отново да бъде изваден и украинската инфраструктура ще се скапе още повече. Полза за народа наш от скапаната украинска инфраструктура. Ами някой дипломиран експерт може и да се излъже да прескочи насам, както и някое произвеждане. Ама слаба работа. Вреда за народа наш? Твърде по-голяма, да не приказваме за българското малцинство в зоната на войната. То и в Ирак инфраструктурата беше разрушена. И освен, че не взехме значително присъединяване във възобновяване му, ами и задълженията им трябваше да опростим, както се споделя – по заповед на щуката. И къде ни беше изгодата от тоя работа? Платихме ли с живот на български войничета та за непознати ползи. Платихме. Не е вманиачен, който хвърля непознати войничета на гибел, вманиачен е който не може да си прави сметката.

Процес 5: Надпраговият удар. Армагедонният военачалник бе изваден и след три месеца бе спретнат. Гледаме сериалът „ Прагът “. Руснаците пробват да го смъкват, американците пробват да го поддържат задоволително висок, само че не толкава висок, че Русия да употребява нуклеарно оръжие.

За поддържане на прага оносително висок, всеки ден се разходват украински войничета. Това е ситуацията. Ползи за народа наш от тая работа? Да мислим прагматично. Ако прагът успее да удържи чак толкоз, че Украйна завоюва войната – добре, съветското въздействие у нас ще отслабне. Този вид е много необикновен. И какво ще вършим в случай че не се случи? Какво ще са изгодите за народа наш от откъсването на територии или даже от унищожаването на Украйна, която политически поддържаме? Никакви плюс непосредственост до ядосаната бала Меца.

Процес 6: Съществени придвижвания по фронтовете. Движението е постепенно и е резултат от съветско нахлуване, което се признава и от украинския общоприет щаб. Инициативата е при руснаците. Голям украински напред няма. Логично – системата Таракан опапа запасите, тъкмо както ви беше планувано. Опитът за напред при Сватово се обърна в злополука – фронтът и там потегли да се мести в западна посока.

Полза за народа наш? Не се вижда. Вреда за народа наш? Продължаването на войната ускорява компликациите. Виждате – парите текат към Украйна, за ограда по бългао-турската граница няма, тъй като Евросъюзът си имал други цели. Не ви ли мирише на наритано магаренце? Прогноза – в случай че го караме по този начин, ще има още наритвания.

Процес 7: Идеологическата битка. В Русия нещата са много спокойни, обстановката на фронта все още е удобна, няма условия за всеобщи вълнения.

Проблемите са при украинците. Те са надъхвани, че може да завоюват войната и по тази причина огромните загуби усърдно се крият. Загубите обаче към този момент мъчно могат да се крият, то се вижда от лова на мъже по улиците на какъв хал са нещата. Системата гние, разяждана от корупция, западната помощ си се краде, западняците се мръщят – хем пациентът е на западни системи, хем гледа да гепне от животоподдържащите системи.

Ползи за народа наш от идеологическата битка? Не се виждат. Вреди? Ами украинската агитация свободно се лее ие толкоз некачествена, че ускорява проруските както и антиамериканските настроения. Това би трябвало да е щета от позиция на евроатлантически насочени глави. И какво вършат те против това? Нищо.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната тъга продължава. Че и печал. Няма фина национална агитация. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е цялостна аматьорщина. Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които даже не знаят къде е Украина. Българинът е доста по – информиран, тъй като Украйна е под носа му.

Полза за народа от калпавата агитация: Няма. Само се замотват нещата и се ускоряват проруските настроения. Вреда за народа от калпавата агитация: няма тенденция, в която народът да върви, тъй като пропагандните балони гърмят непрестанно и единственото, което народът вади като умозаключение е, че посоката е неверна. И не върви натам.

Но стига за това през днешния ден.

Караме нататък

Политологията –(Ден 95)

Продължаваме да обсъждаме политическия хайлайф. Днес обсъждаме въпроса – какава е структурата на политическия хайлайф. Методът ви е явен – тичаме по ъглите, с цел да се погледнат нещата от друг ъгъл.

Днес тичаме към ъгъла, наименуван функционалност на врастовите елити. В много страни, политическият хайлайф се състои не от единна маса от хора, добрали се (кой знае как) до политическата власт, а от хора, имащи подготовка за осъществяване на значими за обществото управителни функционалности. Това са функционалните политически елити. Надолу ще ги изброя и отново подсещам че става дума единствено за хората с подготовка. В съотетната група може и да има и хора без подготовка. Те се пренадлежат към съответния функционален хайлайф, макар, че са във властовата група. Тези хора са попаднали някак във властовата група (кой знае как) без да имат неоходимата подготовка. Народът ги назовава калинки.

И така, няколко групи функционални елити са:

Висшето политическо управление – но единствено тези от него, които са учеле за това, те са във този фукционелен хайлайф. Идва висшата ражданска администрация – и тук по този начин. Следва военното управление. Тук елитът много съответствува с функционалния хайлайф – генералите са учили във военни учебни заведения и академи, въпросът е, че висшата администрация по военните министерство може хабер да няма от военните каузи, тъй като се назначава на политическа основа. Следват притежателите и шефовете на банки и предприятия. И тук би трябвало елитът да съответствува с функционалния хайлайф, само че като се набърка политиката в стопанската система и тук нещата могат да калинчасат. Седват водачите на профсъюзи и политически партии. Тук нещата стоят зле откъм функционалните елити. В тези елити функционални елити по-скоро няма или в случай че има, са много дребна част от целия хайлайф. Просто вземете, погледнете кой защо е учил и ще видите, че това е по този начин. Да приключим с ръководителите на средствата за всеобща информация, интелектуалци, свещеници и други такива. Тук много голама част от елита е функционалет хайлайф. За да поразведря ситуацията, ето ви една формулировка на Витанов

В естествената страна частта на функционалния хайлайф в един хайлайф е пропорционална на количеството пари, които този хайлайф ръководи. В ненормалните страни, частта на фукционалния хайлайф в елита е назад пропорционална на количеството пари, които този хайлайф управлянва.

Интересно е, а?

Хайде стига за през днешния ден. Утре – още.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 51)

... Канадската точкова система от 1967 година Веднага ще помогне на читателя да си отговори на въпроса: чии ползи пази имигрантската политика на развитите западни страни Дали това са ползите на преобладаващата част от мигрантите, които са нискоквалифицирани или това са националните ползи на страната и ползите на жителите във връзка с трудовия пазар и обществените системи...

Цитирам, бе, изтъквам проклетника Витанов от горната брошура.

Та в канадската точкова система има 9 пункта и ние 3 дни ще разясняваме по 3 пункта. Та значи, оптималния брой точки, които могат да се съберат са 100. Днес – вторите 3 от 9-те пункта.

Пункт 4 – 10 точки. За какво в този момент канадците дават 10 точки? За най- блага усмивка? За най-хубава брада? Не, пункт 4 се назовава – ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ. Взимаш 10 точки в случай че си висококвалифициран експерт. Ако нямаш подготовка, какво си мислеш, че ще вземеш по тоя пукт. Ако ти дадат 1 точка ще да е добре, само че най-вероятно е да си останеш с 0 точки.

Следва пункт 5, който е извънредно забавен. Казва се ВЪЗРАСТ. Тука могат и да се лишават точки. Дават ти значи 10 точки, в случай че си до 35 години и за всяка година над това ти се взема по една точка. Значи в случай че си на 45 години – 0 точки, а в случай че си на 55 години ти взимат 10 точки. Хитро, а? Грижа за възрастните хора и никаква дискриминация. Ама то в Канада дискриминация няма, дискриминация има единствено у нас, да наритам и аз магаренцето. Както виждате – приказките за липса на дискриминация са ала-бала за наивници – другояче казано – голи куки за шарани.

Пункт 6: Още по забавен. Дават се 10 точки защо? За разходки по канадските паркове? За това, че си незает и ще натоварваш канадската обществена система? Ко-о-о-о? Не-е-е-е! 10 точки, в случай че имаш обезпечено работна място. Ако нямаш – няма точки. Дребен коментар – студент си значи, завършваш, хареса те някоя канадка компания – хоп 10 точки. Тряс – на върха на класацията – гониш 100 точки. Бум – подготвен си за канадско поданство. Така се прави. Канадците си гледат интереса. А ние какво гледаме? Май всичко друго, а не интереса си. Ами, гледай си интереса, народе. Контролирай миграцията. Я гледай, каква хубава система са си създали канадците. Че, прекопирайте я, де. Турнете една квота, да се знае къде е чертата. Квотата би трябвало да е ниска, така, че признатите мигранти да могат да се интегрират без усложнения в общиството. И готово. Ама туй, но онуй, но не може. Може, може. Всичко става елементарно и комфортно, като поставиш националния си интерес преди всичко. А като тръгнеш да осъществяваш непознати ползи за лична сметка, резултатът ще е един – наритване, синини и кръв.

Стига за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано войната и вирусите да стоят надалеч от вас.


Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР