Кратка информация за политиката и войната за 14 ноември 2023

...
Кратка информация за политиката и войната за 14 ноември 2023
Коментари Харесай

Витанов: Героитe в бункера са налице и не са почнали още да се ядат един друг, тъй че A luta continua

Кратка информация за политиката и войната за 14 ноември 2023 година направи известният математик и физик Николай Витанов, съобщи Sofia24.bg .

Публикуваме я без редакторска интервенция:

Продължаваме с коментарите по дядо Хенри. Днес да забележим какво ни споделя дядо Хенри за героите и суперзвездите.

Хенри Кисинджър (ден 20)

… Суперзвездите се стремят към одобрение; героите вървят сами. Суперзвездите жадуват за консенсус; героите се самоопределят посредством преценката на бъдещето, което виждат като своя задача да осъществят. Суперзвездите търсят триумф посредством техники за привличане на подкрепа; героите преследват триумфа като резултат от вътрешни полезности. …

Тук дядо Хенри ни споделя много неща за разликата сред подправените и същинските герои. Всичко – и куцо и сакато да гледа да е суперзвезда, същинските герои са малко. Тръгнало от сутринта по малките екрани, да търси утвърждение. За нелепостите, които прави. Като не може да е воин, сподели ни дядо Хенри, барем да е суперзвезда. Плачат нашите суперзвезди за консенсус – но дайте да дадете, но дайте да извършите това или това, но дайте да действате балъшки пък аз да си изпълня джоба. Бъдещето, което желаят да осъществят – безметежен живот на остров в Тихия океан.

Скромна работа, нали по този начин – не вие да сте добре, а те да си живеят умерено на острова в Тихия океан. Техники за привличане на поддръжка – тука нашите “суперзвезди " са толкоз зле, че външни сили би трябвало принудително да ги държат във властта. Вътрешни полезности? Пази боже от вътрешните им полезности на тия “суперзвезди ".

Тоталният фалш на “суперзвездите " – това е ситуацията, ни споделя дядо Хенри. Истинските герои са малко. В книгата за Япония, която се чака да излезе до края на годината ще намерите образец за триумф – съумява този, които може да събра и провежда същинските герои към себе си. Не съумява този, който залага на крякащи юрдеци, ревящи до небето,та някой да им обърне внимание. Кандидати за купата мистър Суперюрдек – бол, само че изгода от тях никаква.

Помнете

Закон на Витанов за триумфа: Ако искаш триумф, безмилостно отстранявай юрдеците и суперюрдеците. Събирай същинските герои – те са инструментите, които ще изковат триумфа.

Стига за дядо Хенри за през днешния ден.

И не забравяте нали. След дядо Хенри идва Карл Маркс. По предпочитание на крякащите военачалник дьо Гьоловци.

Напред към войните.

Войната в Газа. Техническото предимство на израелската войска е огромно, а територията е дребна. Бригадите от израелски запасняци към този момент имат равнището на бойна подготвеност, с цел да навлязат всеобщо в самия град Газа. Тази война не е като другата война в Украйна. Тук съперника излиза и се крие назад в тунели и не е в положение да противодейства напълно дейно на тежката техника и изключително на хеликоптерите и самолетите на израелската войска. Да отбележим нещо. Виждате, че израелските генерали не се подлъгаха по концепцията за “малката високотехнологична войска ", която сякаш била задоволителна в актуалните времена. Достатъчна, но не е задоволителна, както виждаме стратези мои натовски. Трябва си войска с задоволителна бройка, даже когато се биеш с партизани в тунели, които партизани ти отстъпват по софтуерно равнище.

Наблюдение на Витанов: Все още фрагментите вземат решение всичко. Затова армията ти, с изключение на софтуерно равнище, би трябвало да има и задоволително бройка.

Какво следим като тактичност на израелската войска? Много елементарна тактичност – първо се срутва всичко в даден регион, след това се опипва ситуацията. Ако съперникът оказва опозиция, опипващите елементи се изтеглят и отново се срутва всичко. И по този начин, цикълът върви, до момента в който съпротивата се прекърши. Тогава регионът се изпълва с елементи на израелската войска. Е, не е блицкриг, само че пък загубите в жива мощ са малко.

Тунелите ще оказват помощ ли на Хамас? За 1-2 месеца, ще свършат работа, само че като цяло тунелинте не могат да завоюват войната. Мрежата от тунели може да бъде раздрана на части и обезвредена парче по парче. Това и прави израелската войска сега. Ще отнеме някое време, само че при задоволително старания, логистиката, течаща през тунелите ще бъде нарушена. При това Хамас разчита доста на тунелите. Аз бих минирал всичко в Газа – тогава израелската войска щеше да има доста повече загуби. Не се вижда Хамас да са създали това – израелските танкове се движат без доста проблеми по улиците. Да, имаме ударени танкове, само че много от тях се ремонтират и се връщат в деяние. Друго щеше да е, в случай че имаше повечко противотанкови мини.

С две думи – военно Израел стои много по-добре. Политически обаче нещата не са по този начин. Едва ли някоя прилежаща страна ще нападне Израел. Но могат да сложат Хамас на системи и да почнат да го помпят с оръжие и по този начин тази война да се затегне. А война на безсилие не е преференциална за Израел. И още – даже Израел да завоюва войната, значимо е какво ще стане по-късно. Писах ви през вчерашния ден – всеки Абас ще бъде затрит от Хамас, който ще възкръсне като феникс, в случай че палестинците останат в Газа. Та значи, “супергерои " мой български, гответе се за огромна миграционна вълна към Европа. Че Западът си е вкарал таралеж в гащите, към този момент очевидно се вижда. Ние може да действаме по интелигентно – споделя Витанов. Кря,кря,кря,кря-я-я-я – се чува отсреща. “Суперюрдеци ", търсещи утвърждение и крякащи за поддръжка. Нали знаете – мно-о-ого делече ще стигнете, като ги слушате. Насред блатото ще стигнете. А Андрешко ще е избягал на остров в Тихия океан.

Така, напред към другата война.

Големият пробив? Гледаме изискването за съществуване на подобен – завладяването на Токмак. Чакаме завладяването на Токмак – ден 47. Днес обаче, да създадем един по-така разбор на обстановката в Украйна. Генерал дьо Гьоловците и маршал декор Шадравановците ще има да крякат, зер и те можели да го кажат това, но отново закъснели и Витанов ги изпреварил.

Та въпросът, който ни интересува е какво ще има да става с властта в Киев. Властта си е тоталитарна отвдякъде, промива съзнанието на народа и към момента го държи в послушание макар чудовищните загуби. Но количественото повишаване на загубите ще премине в качествени промени и се чака да стартират вътрешни разтърсвания. Като резултат от разтърсванията, способността на Украйна за защита ще намалее още. Руската войска е прекомерно евентуално да отмести фронта на няколко десетки километра и да се приближи рисково покрай Харков или Одеса. Тогава, чичо Сам може да реши, че марионетките би трябвало да се сменят, с цел да се резервира плана. И може да се появи държавно управление, което да се стреми да подписа мир с Русия със подлост - да не допусне прекосяването на Харков и Одеса в съветски ръце.

Технологията за това към този момент е отработена – смазване на проруската опозиця в тези региони откакто подпишем сепаративен мир с Русия и и дадем тези територии, които така и така е превзела. Ще и дадем и юнаците от някогашния украински режим да ги съди като военопрестъпници, а пък ние ще си създадем преходна “Ваймарска " република, в която да изкристализира власт на “приятели на народа ", жадуващи за реваншизъм по отношение на Русия. Проектът – непокътнат, дори слад 10-на години отново ще има пушечно месо, което да може да бъде хвърлено против Русия.

Значи тактиката е ясна – следващият “супергерой " героичен се съпротивлява от бункера, жертвайки стотици хиляди за пушечно месо, след това - " геройска " гибел, промяна на властта, подписване на сепаративен мир за опазване на плана налечен Антируска Украйна. Нелош резултат. Всъщност и другият вероятен резултат – унищожаването на плана Антируска Украйна – също не е неприятен. Украйна си свърши работата – сътвори проблеми на Русия, Украйна може да се отиде. Но преди да си отиде в този си тип и размер, има още пушечно месо. И “героитe " в бункера са налице и не са почнали още да се ядат един различен. Тъй че

A luta continua

Я да забележим най-после, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на лечебните заведения. Валидност – към този момент 476 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца годност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 16 месеца са 488 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространяване на вируса. Валидност – към този момент 578 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят. Като дойдат идващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези върхове и ще сравнявате. И така ще разберете кой какъв брой коства.

578 дни годна прогноза. 19 месеца, ще почва месец номер 19. Проклетата прогноза – още е годна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я клокочи.

Текущата вълна си се развива съгласно упованията. Както виждате, все няма 5 поредни дни с над 500 регистрирани случая. А към този момент е 14-ти ноември. Какви са упованията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Точно такава беше и прогнозата.

2.А прогнозата беше по този начин, тъй като сметките се основаха на догатката, че ще се визиите чудесно, като спазвате обикновените ограничения за самоотбрана и ще разреши на здравната система да оказва опозиция и да задържа повишаването на вълната. Това и стана. Виждате – случаите не можаха да се вдигнат устойчиво над 500. Даже почнаха и да спадат, Както ви чеше планувано. А времето си върви.

3. Знаете какво би трябвало да се прави - държите по този начин доникъде на ноември, т.е. до на следващия ден, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространяване на вируса. Засега се справяте чудесно и резултатът е налице – коефициентът стои невисок и имаме полегата вълна. Ето, средата на ноември идва, вълната спада. Дръжте по този начин и тази седмица, с цел да уморим опцията за поява на второстепенен пик.

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има доста хора, надалеч от кашлящи по опция. Това е, в случай че желаете вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо обикновената нерешителност? Не. И си вършите делата умерено.

Та по този начин.

Желая здраве и триумфи и дано вирусите и войната стоят надалеч от вас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР