Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на

...
Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на
Коментари Харесай

Николай Витанов: България ударно внася COVID-19 от чужбина

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 10 август 2021 година

Вчера написах тук, че тази седмица ще е преходна. Понеже са препечатва тази сводка на много места (в което няма нищо лошо) се надигна още веднъж големият, само че предстоящ хейтърски плач. Тъй де, злобари мои, виждате ли през днешния ден какви са данните.

Това разяснява във " Facebook " математикът Николай Витанов.

От мене да знаете - удобния сюжет е дестабилизиран (оня, дето беше с 1500 нови случая в края на август, в случай че хората на доцент Кунчев удържат). Сега вървим по неподходящия сюжет - хайде сетете се какво споделих за цифрата там за края на август. Има и апокалиптичен сюжет, от който споделих 2 цифри с половин уста, с цел да знаят хората на първа линия, защо да са подготвени. Защо ви пиша в този момент всичко това. Ами неподходящия сюжет споделя - на 13 август - 800 нови случая дневно. Засега е постоянен, обаче имаме нариване на вирус от чужбина - всеобщо се прибират инфектирани гурбетчии.

Могат ли да дестабилизират и неподходящия сюжет. Могат несъмнено - българинът може да направи всичко, което усложнява живота му. И след това търси, кой му е отговорен.
Сега, откакто припомнихме сюжетите (тоест какво съм споделил преди към месец, когато случаите бяха паднали до 16 на ден), да забележим настоящата обстановка. Най-напред картата за налагане на ограничения. Там Бургас е явен.

Очаква се да се причисли и Варна и Велико Търново. А също и София град. И Пловдив се е засилил. С две думи, след тази преходна седмица, упованията са за започване на последователно стягане на ограниченията (ако от Министерството на здравеопазването си извършват личния план). Гледайте тая карта и си мислете - къде беше налят вирус от чужбина с дълъг пас. Три от четирите области са ясни - там има огромно придвижване. Четвъртата обаче е ослепителен образец по какъв начин обстановката може да се дестабилизира с импорт на вирус от чужбина.
Следва карта на риска.

Светофарите светят алено за 3 области. Едната е същата тая, дестабилизирана посредством импорт. Другага е Пловдив, която се е засилила към равнище 2 на картата на Министерство на здравеопазването. Вчера алено нямаше, само че вие знаете към този момент, че седмицата е преходна. Има области, които са в зелено. Там ситуацията е спокойна. По морето към момента е в жълто, така, че и тази седмица летуването ще е умерено при малко внимание - съблюдаване на ограниченията, каквито са останали и нестоене доста по места, където се събират доста хора. Пак питат хората и отново споделям - на ресторант може да ходите, гледайте да сте в градината на ресторанта, не е рисково там.

Базовото репродуктивно число през днешния ден отново е над 1.3 Стойността е 1.332. Обхватът на болестта се уголемява и ще се уголемява, броят на дейните случаи, на хоспитализациите и на случаите за интензивни отделения ще продължи да нараства. Смъртността също ще стартира дас е усилва.

Индикаторите за промяна на тренда демонстрират, че дифузното разпространяване още го няма. Това, което става е, че никнат нови клъстери, много от които са посадени посредством импорт от чужбина. За страната знакът за промяна на тренда е 3.67 пъти под сериозната стойност. Тоест, има още време, преди неприятностите да стартират всъщност. Клъстерите никнат, само че към този момент не могат да подпалят дифузното разпространяване.

Това е за през днешния ден. Виждате, че нашият метод да следим обстановката по области, а не за страната като цяло, дава положителни резултати. Като гледате картата на риска, има 3 области, в които би трябвало дасе внимава повечко, в другите още царува лятно успокоение (където е зелено) или съвсем лятна успокоение (където е жълто). не ви споделяме - абе в страната обстановката се утежнява. Казваме - в тая област обстановката е такава, в другата област обстановката е такава и такава. И всеки може да си огледа къде е неговата област и да си вади заключенията какво да прави.
Използвайте тези дни до края на седмицата да си свършите някоя работа или да си починете.

Желая здраве и триумфи и дано вируса да ви заобикаля.
А, да, има доста въпроси за по-дългосрочни прогнози. Казал съм, че до края на септември прогнози с цифри за повече от седмица напред няма да върша. Добре помните хейтърския плач, когато случаите бяха паднали да 16 дневно, а аз споделих, че в края на август ще са 100 пъти повече дневно при удобно стичане на събитията и 200 пъти повече дневно, при неподходящо стичане на събитията. Вселената бе оревана от злобарите. Аз взех решение, че горките хора реват, тъй като и те желаят внимание, а аз с моите прогнози подтискам изявите им. И взех решение да им отстъпя за 2 месеца сегмента за дълготрайни прогнози на злобарите.

Хайде, ставайте от диваните, излизайте с имената си и правете дълготрайните прогнози. Хайде, че времето върви. Да потеглят ли децата на учебно заведение или да не потеглят. Какво ще става в лечебните заведения през септември. Какво ще става по морето през септември. Хайде, народът ви чака. направете суперпрогнози, изместете Витанов, че да си почине и той. Казал съм, който злобар се прояви добре, персонално ще го препоръчам да ме замести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР