Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на

...
Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на
Коментари Харесай

Николай Витанов: Нова COVID вълна се надига на хоризонта

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 22 юли 2021 година

Както се очакваше, ситуацията е спокойна. Вълната си се надига бавно, само че още е зад хоризонта. Аз си я следя. Тия дни писах, че сме в зоната на хаоса и тази зона се характеризира с подскоци нагоре - надолу на броя на новите случаи. Ако си спомняте, предходната година ви приказвах за бягане нагоре - надолу по стълбата. Това разяснява във " Facebook " математикът Николай Витанов.

Доста са факторите, определящи това държание, само че един значим от тях е противодействието на здравната система. Когато хората на доцент Кунчев съумеят да изолират задоволително клъстери и да пресечен разрастването им, броят нови случаи дневно може да падне. Това ще бъде борбата на месец август - Кунчев и неговите хора против вируса. Колкото по-дълго устоят, толкоз повече спокойни дни ще имаме. Имайте мислено, че армията на Кунчев не е огромна и ще би трябвало да отстъпи. Тогава, на първа линия отново ще са лекарите, които сега някои лица подлагат на опетняване.

Сун Дзъ се е произнесъл по въпроса какво става, когато отслабваш армията си преди борба. Някои в тая страна си мислят, че са по-велики от Сун Дзъ. Не са. Спомнете си това, когато вълната пристигна и стартира тичането към Пирогов.

Сега към данните. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.899 - в границите на упованията, а те са, че ще е сред 0.9 и 1. Радваме се последните стойности под 1. Все още имаме стесняване на болестта, само че този развой отива на привършване.
Очаква се да стартира постепенно повишаване.
Стойностите на параметъра за промяна на тренда скочиха 2 пъти спрямо предната седмица, само че към момента са доста ниски.

Тоест, спокойствието продължава, който е на отмора, да си я кара умерено. И в София и по морето стойностите на знаците за промяна на тренда са над 10 пъти под сериозната стойност и дори са близа до стойности, 20 пъти под сериозната стойност. Положението в страната също е умерено, дори има области, където цената на знака е над 100 пъти под сериозната стойност.

Това е към този момент. Желая триумф на армията на доцент Кунчев в борбата за въздържане на вируса. За всеки спокоен ден от началото на другата седмица нататък ще е отговорен той и неговите хора. Витанов към този момент е отговорен, че предизвести в точния момент, че върната идва. Тъй, де започвам, както виждате, да пиша отчета за виновниците за четвъртата вълна.
Желая, здраве, триумфи, лека работа, спокойна отмора и вируса да ви заобикаля.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР