Кратък брифинг дадоха за медиите Гълъб Донев, социален министър и

...
Кратък брифинг дадоха за медиите Гълъб Донев, социален министър и
Коментари Харесай

Състоянието на бюджета обърка служебните министри


Кратък брифинг дадоха за медиите Гълъб Донев, обществен министър и Асен Василев, финансов министър след първото съвещание на служебното държавно управление. От думите им стана ясно, че са се пробвали да схванат положението на бюджета, който им завеща кабинетът „ Борисов “ 3. Министър Василев изиска още 10-15 дни, с цел да могат специалистите да преценяват обстановката. Подчерта също, че в случай че бизнесът проработи на цялостни обороти, пари ще има.

От своя страна Гълъб Донев разяснява, че желанието на кабинета е да се продължат всички обществени и стопански коронавирус ограничения. И че зесаге са обезпечени пари за схемата 60/40 и добавките към пенсиите до края на мандата на служебния кабинет.

Осъзнаваме, че ситуацията, е което се намираме е тежко, обвързвано с рецесията, обвързвана с коронавирус вируса. Обществото чака реакция от страна на служебното държавно управление по тази причина дали и до каква степен ще продължи ограниченията, въведени с разнообразни постановления на Министерски съвет, съобщи Гълъб Донев.

За страдание някои от тях бяха обезпечени единствено до края на месец май, а други – до месец юни. Съзнаваме какъв брой значимо е това за българските жители. На първото съвещание обсъдихме опцията за продължение на тези ограничения. Това са 60/40, 80/20, ограниченията, свързани с децата, които не вървят на учебно заведение и родителите, които са в неплатен отпуск, 50-те лв., които се изплащат в допълнение на всички пенсионери, изясни още общественият министър.

След него думата взе министър Василев. Той помоли за още няколко дни толеранс, с цел да се реши по какъв начин анти коронавирус ограниченията в помощ на компаниите може да бъдат продължени.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР