Кръстникът Ал Пачино отбелязва 80-я си юбилей. Холивудският доайен е

...
Кръстникът Ал Пачино отбелязва 80-я си юбилей. Холивудският доайен е
Коментари Харесай

Ал Пачино празнува юбилей. Актьорът стана на 80 години

Кръстникът Ал Пачино отбелязва 80-я си празник. Холивудският доайен е един от дребното артисти, които са печелили и трите влиятелни награди в промишлеността – „ Оскар “, „ Еми “, „ Тони “. Той има общо 9 номинации за приз на Академията, като 4 от тях са още през 70-те години на предишния век, написа standartnews.com.

Печели първата си и единствена статуетка – за основна роля – през 1993-а за „ Усещане за жена “. Пачино е притежател още на БАФТА през 1976-а за най-хубав артист, на няколко „ Глобуса “, в това число за изцяло творчество, на премия от актьорската колегия и доста други. През 50-годишната си кариера Пачино снима в десетки филми, само че негова запазена марка си остават гангстерските облици – Майкъл Корлеоне, Тони Монтана, Лефти Руджиеро. Той реализира триумфи и зад камерата. Режисьорският му дебют е през 1996-а с документалната драма „ Аз, кралят! “ и той му носи премия на режисьорската колегия. Никога не се е женил, макар че има три деца от две дами, споделяли живота му. Неотдавна той беше заразян от 40-годишната израелска актриса Мейтал Дохан.

„ Възрастовата граница е непреодолима, даже и да си Ал Пачино “, съобщи тогава Мейтал в изявление. „ Не желаех да го одобрявам, само че фактът е, че той е възрастен човек. Колкото и да го обичах, нещата не се получиха. Ще си останем другари и за мен беше чест да прекарам време с деец като него “, добави Дохан.

Актрисата разкри и че Пачино е много свидлив: „ Не обича да харчи доста пари. Купуваше ми единствено цветя. “

Двамата излизаха две години. Преди да се загаджи с Мейтал, Пачино имаше 10-годишна връзка с актрисата Лусила Сола – майката на 22-годишното гадже на Леонардо ди Каприо.

Алфредо Джеймс Пачино е роден в Бронкс на 25 април 1940-а. Израства в Манхатън и като младеж се захваща с каквато и да е работа, в това число и като сценичен разпоредник и строителен надзорник. Пачино обаче има други фантазии и напълно скоро се записва в студиото на Хърбърт Бъргоф, където учи драма и изкуства. Първоначално стартира с комедия и даже пее, само че бързо открива, че същинската му пристрастеност е точно драмата. На 17 се реалокира в централната част на Ню Йорк, с цел да продължи театралното си обучение.

Първата му роля е в постановката „ Hello Out There “, режисирана от неговия ментор и другар Чарлс Лоутън. В средата на 60-те работи в „ Cafe La Mama “ и в „ The Living Theatre “, където извършва редица второстепенни функции.

Ал Пачино се записва да учи в фамозното „ Актърс студио “ на Лий Страсбърг, където усвоява тайните на актьорското майсторство. В края на 60-те години работи в театъра на „ Чарлс “ в Бостън, където се появява в редица постановки като „ America Hurrah “ и „ Awake and Sing “ – и двете през 1967-а. През 1968-а се връща в Ню Йорк и взе участие в пиесата „ The Indian Wants the Bronx “, за която печели премията на театралната колегия за най-хубав артист. През идната година печели още една премия – този път за второстепенна роля за присъединяване му в „ Does a Tiger Wear a Necktie? “. Сдружението на столичните трагични критици го афишира за най-обещаващия млад артист. След като превзема сцената, Пачино взема решение да опита и в киното. Прави дебюта си през 1969-а във кино лентата „ Me, Natalie “. Малко по-късно получава и първата си основна роля, на наркоман, в „ Panic in Needle Park “(1971) на Джери Шацбърг.

Режисьорът Франсис Форд Копола е толкоз впечатлен от осъществяването му, че го кани за Майкъл Корлеоне в „ Кръстникът “ през 1972-а. Това е несъмнено една от най-големите функции в модерното американско кино, макар скептично настроените критици към съвсем незнайния до тогава Пачино. Като Майкъл в ганстерската сага на Копола геният му безусловно експлодира. Филмът е признат с екстаз, а Пачино получава първата си номинация за „ Оскар “ за поддържащ артист. Две години по-късно повтаря триумфа си като към този момент зрелия Корлеоне в продължението „ Кръстникът 2 “.

Във кино лентата на Брайън Де Палма от 1983-а „ Белязания “ Пачино е скандалният кубински наркобос Тони Монтана, а негови сътрудници са Мишел Пфайфър и Робърт Лоджия. След това огромният артист отсъства 4 години от екрана. През 1989-а се завръща със буйния трилър „ Море от обич “ с Елън Бъркин.

През 2020-а великият артист се размина с „ Оскар “ за поддържаща роля за играта си „ Ирландецът “ на Мартин Скорсезе. Тези дни Пачино се вихри в сериала „ Hunters “, който върви по стрийминг платформата на Амазон „ Prime Video “.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР