Краставиците са страхотни зеленчуци: те имат страхотен вкус, който се

...
Краставиците са страхотни зеленчуци: те имат страхотен вкус, който се
Коментари Харесай

Никога вече няма да РЕЖЕТЕ краставиците, след като прочетете това

Краставиците са страхотни зеленчуци: те имат страховит усет, който се комбинира и с съвсем всичко. Добавете ги към салата, към сандвич или просто си хапнете с малко сол като лека закуска.
Съдържа доста малко калории, съдържа доста вода, а най-хубавото – множеството от нас ги имаме съвсем постоянно в хладилника. Но знаете ли, че би трябвало да смачкате краставицата, преди да я изядете, в случай че желаете да получите допустимо най-хубавия усет?
Вода
Част от повода, заради която краставиците съдържат толкоз малко калории, е, че те съдържат най-вече от вода. Поради това те могат да всмукват и други усети. Ето за какво готвачите в азиатската кухня от дълго време употребяват тази техника за натрошаване на краставици, преди да ги нарежат. Причината за това е да се уверите, че зеленчукът леко изсъхва. Така краставицата ще стане по-вкусна и може да всмуква по-добре други усети. Това може да бъде доста потребно, да вземем за пример когато употребявате краставица в салата с дресинг.
Метод
Ако употребявате цяла краставица, най-добре е да я нарежете на четири части с огромен нож. Натиснете плоската страна на ножа върху едно от частите. По принцип това е същият способ, който използваме за смачкване на чесън. След като натрошите зеленчука, можете просто да го нарежете както нормално.
Аромат
Чрез смачкване на краставицата я вършиме надалеч по-вкусна. Друг трик, с цел да се случи това, е поръсването на малко сол върху вашите кубчета или филийки краставица (след смачкване и нарязване) и слагане в хладилника за към половин час. Ще забележите, че зеленчукът ще придобие пресен, зелен цвят и ще има още по-добър усет.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР