Красива природа, култура и забележителни обекти от различни епохи -

...
Красива природа, култура и забележителни обекти от различни епохи -
Коментари Харесай

Какво ще си помислят чужденците? Екскурзовод сподели за срамно недоразумение

Красива природа, просвета и забележителни обекти от разнообразни столетия - дребна парченце от всичко,  което може да срещнем в България.

Но постоянно културното благосъстояние се сблъсква и с разнообразни парадокси. Подобна преживелица споделя екскурзовод, показал столицата на Второто българско царство на група задгранични туристи.

Иво Станев споделя за неразбирателство, което буди у него стеснение и позор, всякога, когато би трябвало да го изясни. А повода е тривиална - тоалетни, които се заплащат.

 Мъжът и група туристи от Азия се отправили към Велико Търново, с цел да посетят Царевец. Преди да прегледат античната столица, някои от тях поискали да посетят хигиеничен възел - групата стигнала бързо до нарочното място.

" И тук настъпва най - огромното неразбирателство на света... когато би трябвало да обясня за какво аджеба, откакто доскоро сме платили вход за музеен обект, още веднъж би трябвало да се бръкнат за левче! ", написа Станев.

Оказва се, че туристите още не били обменили валута за левове, което се оказало усложнение. Мъжът добавя, че парите не били проблем, само че обяснението на случката на чужденците предизвика у него позор.

" И не е казусът за сумата, а за неудобството и срама всякога, когато се пробвам да дам даже и просто пояснение, за какво тук е по този начин? ", добавя мъжът.

Вижте целия роман за случката, оповестен от  Иво Станев:

" Слънчев следобяд в културната и историческа столица на България. Посрещам група от Азия. Бавно тръгваме нагоре към Царевец. Един от туристите се приближава до мен и споделя:
- Ivo, toilets please,...hurry!

Засилвам леко крачка и спед 3 минути стопираме пред тоалетните на Царевец! И тук настъпва най - огромното неразбирателство на света... когато би трябвало да обясня за какво аджеба, откакто доскоро сме платили вход за музеен обект, още веднъж би трябвало да се бръкнат за левче!

И не е казуса за сумата, а за неудобството и срама всякога, когато се пробвам да дам даже и просто пояснение, за какво тук е по този начин?

И да, групата, чиято първа спирка след границата е " столицата на културата ", не е имала време да си обмени пари! Обиколката свършва и всички ми пляскат... а аз виждам едно тъжно, тъжно... "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР