Красимир Янков заяви, че за управляващите от ГЕРБ жизненият стандарт

...
Красимир Янков заяви, че за управляващите от ГЕРБ жизненият стандарт
Коментари Харесай

Красимир Янков: Работещите бедни ще свалят "Борисов 3"

Красимир Янков съобщи, че за ръководещите от ГЕРБ виталният стандарт на хората се е трансформирал в условно разбиране без никакво наличие. Депутатът напомни, по какъв начин Владислав Горанов напусна Народното събрание с претекст, че приходът от заплата не покривал потребностите му.

Янков установи, че евентуално за Горанов немалката депутатска заплата не обезпечава високия стандарт на живот, към който се стреми и запита " Какъв е стандартът и какви потребности могат да покрият заплатите на младите лекари, служителите на реда, актьорите и държавните чиновници? " С размера на заплатата ръководещото болшинство от ГЕРБ са обрекли на обществена мизерия доста висок % от българите. Обоснова констатацията си с данни от последните статистически информации съгласно, които за покриване на виталния стандарт на четиричленно семейство в София са нужни малко над 3000лв., а за живеещите в страната 2325 лв..

" Как го виждате, господин Горанов, постигането на този приход през 720 лева заплата на млад доктор? Ако и брачната половинка му е доктор, могат ли те да си разрешат да се трансфорат в семейство с две деца? Или със заплатата на служител на реда и брачна половинка работеща при подобен на неговия размер заплащане, може ли да чакаме да преборим демографския срив? ", попита още Янков.

Това са приходите на хора с висок учебен ценз или професионална подготовка. Отбеляза, че елементарните служащи и хората с по-ниско дипломиран труд, попадат в категорията с заплащане надалеч под линията на беднотия. Според статистиката това са 27% от семействата в страната.

Последните статистически данни представени от депутата " 71% от хората, за последното тримесечие на 2017, живеят под нужния обществен най-малко от 581,31 на член от фамилията ".

Красимир Янков акцентира, че няма никакви ограничения от страна на държавното управление за повишението на стандарта на тези " работещи небогати " най-малко до този дължим най-малко и не участват никакви ограничения и в управническа тактика на ГЕРБ по политиката на приходите.

Народният представител съобщи, че няма нищо по-важно от грижата за благосъстоянието на хората. Санирането съгласно него е погълнало 2 милиарда лв., само че то по никакъв метод не помогнало за възстановяване на демографията.

" Проекти, от които се основават корупционни схеми източват държавния бюджет, а какво по-коректно от това да се покачат приходите на хората и те да са в положение сами да поддържат и ремонтират своето имущество. Прословутото саниране започва с над 300 лева за квадратен метър и след разкритията за тази спекулативна стойност спадна до малко над 100 лева " напомни той.

" Има ли по очевиден факт за корупция? ", попита още Янков.

Кабинетът на " Борисов 1 " си е отишъл предварително на първо място поради несъответстващото държание на финансовия министър Дянков, поради цялостното заледяване на пенсиите и заплатите.

" Сбогом Горанов, довиждане ГЕРБ ", ще бъде скандирането, което може да смъкна този кабинет с недоволството на всичките тези 71% български жители, които мизерстват с прихода на " работещи небогати " предизвести още Янков. Той добави, че осемте години популистко ръководство на Борисов са прекомерно дълга демонстрация на самообладание, което се изчерпа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР