Красимир Каракачанов няма да се кандидатира за нов мандат като

...
Красимир Каракачанов няма да се кандидатира за нов мандат като
Коментари Харесай

Каракачанов оставя ВМРО на Джамбазки и още двама съпредседатели

Красимир Каракачанов няма да се кандидатира за нов мандат като ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, а ще предложи нов формат на партийното ръководство. 

Бившият министър на защитата в кабинета " Борисов 3 " предлага за свои наследници трима съпредседатели - евродепутата Ангел Джамбазки и някогашните народни представители от 44 Народно събрание Искрен Веселинов и Александър Сиди. 

Каракачанов изяснява предлагането си с това, че е настъпило време " по-сериозно да ангажираме поколението от сегашните управителни структури на Вътрешна македонска революционна организация, което натрупа политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт ". 

Самият той декларира, че " няма желание да излиза в политическа пенсия и ще продължава да работи интензивно за престижа на Вътрешна македонска революционна организация ", само че оставя на конгреса да реши каква позиция да му остави. 

Каракачанов подаде оставка като ръководител на Вътрешна македонска революционна организация след трите поредни неуспеха на партията да получи парламентарно посланичество на изборите през 2021 година

В позицията си той не изяснява чия е виновността за този резултат, само че изброява " заслугите " на партията през миналите 4 години в ръководството като съдружен сътрудник на ГЕРБ - от прекъсването на Истанбулската спогодба и " битката със обществения паразитизъм ", през " заострянето на вниманието на обществото " към тематиката за Македония, до " трайно покачвания престиж и доверие в Българската войска ". 

Красимир Каракачанов беше закрепостен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация от 1997 година насам. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР