“Красавицата и Звяра“ е една от най-обичаните детски приказки –

...
“Красавицата и Звяра“ е една от най-обичаните детски приказки –
Коментари Харесай

Новата Бел – чернокожа, пищна и с нетрадиционна сексуална ориентация

“Красавицата и Звяра “ е една от най-обичаните детски приказки – споделя историята на младо момиче на име Бел, което с добрината и хубостта си съумява да опитоми обаян в звяр принц. Приказната история е приспособена десетки пъти по света, а през 2017 година излезе и холивудската версия с в основната роля.

Нова американска продукция обаче желае да разбие всички клишета в сюжета. Затова спектакъл „ Олни “ в Мериленд реши да показа нов прочит на приказката, в която Бел е изиграна от Джейд Джоунс – обилна дама с мрачен цвят на кожата, която има и нетрадиционна полова ориентировка. Тя е цялостната диаметралност на обичайния облик от „ Красавицата и Звяра “ във всеки смисъл, само че това напълно не значи, че е по-малко красива.



Постановката е дело на режисьорката, номинирана за премията „ Тони “ – Марша Милгром Додж. Тя счита, че наличието на Джоунс незабавно е повлияла на публиката през цялото време. „ След като актьорският състав пя за „ най-красивото момиче в града “ по време на първата сцена, Джоунс излезе пред публиката. Малките чернокожи девойки в публиката изкрещяха: „ Това ли е Бел? “ описа Додж пред MSNBC. „ Тя не е просто чернокожа хубавица, която влиза в роклята с размер 2, а е. Така всички дребни девойки могат да мечтаят и те да бъдат принцеси. ”



Додж споделя, че когато e предложила на Джоунс основната роля, „ тя изцяло се влюби в концепцията, че друга, по-пищна тъмнокожа жена ще играе класическа принцеса на „ Дисни “. За мен беше тръпка да се науча по какъв начин да се ориентирам в историята в този преразказ. Беше явно, че от дълго време трябваше да почетем телата във всички размери “.

Додж поканила Джоунс на видимо прослушване за ролята на Бел – най-малко режисьорката споделила това на актрисата, само че в действителност Джоунс е била единствената актриса в прослушването. „ Исках да се уверя, че вокално тя може да покрие тази съответна роля. Тя е соул певица с бездънен глас, само че има необикновен диапазон. И по този начин тя вле, пя, чете и аз бях изцяло изумена. Казах си „ Това е “. “
               

 

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР