Крампите са силни, болезнени контракции на мускулите, които се появяват

...
Крампите са силни, болезнени контракции на мускулите, които се появяват
Коментари Харесай

Ето как с помощта на глицерин да успокоите крампите на краката

Крампите са мощни, мъчителни контракции на мускулите, които се появяват ненадейно и не престават от няколко секунди до няколко минути. Те най-често се появяват в краката и когато и да е на деня. Често те са породени от неналичието на минерали и витамини в тялото.

Ако спазмите ви се случват доста рядко, тогава няма защо да се притеснявате, само че в случай че се случват постоянно, непринудено, даже когато сте в положение на покой, е належащо да определите повода за появяването им и да вземете ограничения да се отървете от тях.

Знаете ли, че елементарният глицерин може да ви бъде от огромна изгода, в случай че имате крампи на краката? Може да се изненадате, само че използването на глицерин е доста необятна. Той може да ви помогне в най-неочакваните обстановки.

Глицеринът е полупрозрачно вещество, което се употребява като съставен елемент за производството на сапуни и други артикули за персонална хигиена.

Купете шишенце глицерин от аптеката и разтривайте мускулите на краката си, тъкмо както, когато нанасяте лосион за тяло. С леки придвижвания, разтривайте глицерина, по-късно си легнете. Благодарение на глицерина, крампите няма да ви тормозят през нощта, а кожата ви ще бъде мека и нежна.

Глицеринът е най-простият метод за унищожаване на нощните крампи на краката.

Бонус съвет: Какво да извършите, в случай че имате крампа на крайници си?

За да се отървете от казуса, направете следното:

Когато се появи крампата на крайници, пробвайте се да хванете с ръка пръстите на крайници и да го издърпате към себе си. Въпреки болката в крайници, пробвайте се да се задържите в това състояние. В същото време масажирайте мускулите на крайници. Болката скоро ще отмине.

Хората, които са предразположени към мускулни крампи, би трябвало постоянно да упражняват краката си посредством разпъване денем, като по този метод реализират разпределяне на мускулните нишки и предотвратяват възникването на спазми.

Терапията би трябвало да включва попречване на несъразмерна отмалялост, банкет на течности и електролити и съответно хранене. Приемът на магнезий отстранява болката, защото спомага за неотложно, само че и за дълготрайно разпределяне на мускулите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР