Кралят на Саудитска Арабия Салман е приет в болница за

...
Кралят на Саудитска Арабия Салман е приет в болница за
Коментари Харесай

Кралят на Саудитска Арабия влезе в болница

Кралят на Саудитска Арабия Салман е признат в болница за неуточнени проби, оповестиха държавните медии в неделя, представени от Агенция Франс Прес. Като цяло кралството се стреми да потуши спекулациите по отношение на здравето на 86-годишния монарх, който ръководи най-големия експортьор на нефт и най-голямата стопанска система в арабския свят от 2015 година

Кралят е влезъл в профилираната болница King Faisal в крайбрежния град Джеда в събота, " с цел да организира някои медицински прегледи ", съгласно формален отчет, позоваващ се на изказване на кралския двор.

„ Бог да пази Пазача на двете свещени джамии и да се радва на здраве и благоденствие “, се споделя в изказването.

Рядко се случва дворът в Рияд да оповестява публично за здравето на монарха, разяснява Агенция Франс Прес. През 2017 година Саудитска Арабия отхвърли известията и възходящите спекулации, че кралят възнамерява да абдикира в интерес на сина си престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който де фактое  държател на страната.

Крал Салман претърпя интервенция за премахване на жлъчния си мехур през 2020 година

За последно той беше приет в болница през март за това, което държавните медии описаха като " сполучливи медицински проби " и за промяна на батерията на своя пейсмейкър.

Под неговото ръководство Саудитска Арабия стартира амбициозни стопански промени за ерата след петрола и даде повече права на дамите, като в същото време одобри по-настоятелна външна политика, в това число да влезе във войната в прилежащ Йемен, разяснява организацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР