Кралят на Испания Фелипе VI отбеляза 50-годишния си юбилей, като

...
Кралят на Испания Фелипе VI отбеляза 50-годишния си юбилей, като
Коментари Харесай

Крал Фелипе VI връчи престижен орден на дъщеря си

Кралят на Испания Фелипе VI означи 50-годишния си празник, като сложи на напред във времето щерка си и наследничката на престола Леонор, като ѝ връчи най-престижното испанско отличие, съобщи организация Франс прес.

На гала в кралския замък в Мадрид 12-годишната Леонор получи Ордена на Златното руно с огърлие, а представител на фамилията дефинира това събитие като акт с историческа значителност за краля и престолонаследничката.

Премиерът Мариано Рахой написа във фейсбук, че обществената гала е метод да се подчертае желанието Испания да продължи да бъде парламентарна монархия.

Леонор, която срамежливо се усмихваше, бе застанала сред татко си и дядо си Хуан Карлос I, който 38 години бе крал на Испания, преди да абдикира през 2014 година Тя се поклони пред дядо си и татко си, а след това и пред майка си кралица Летисия и баба си София, брачната половинка на Хуан Карлос I. Младата девойка не сподели нищо при удостояването й с ордена, който датира от 1430 година  

Церемонията във вторник се състоя в разгара на спора сред Мадрид и Барселона. По същото време в Народното събрание на Каталуния последователите на концепцията за самостоятелност трябваше да създадат опит да изберат още веднъж Карлес Пучдемон за каталунски водач, само че съвещанието бе отсрочено.

За да означи юбилея на Фелипе VI, кралският замък популяризира през уикенда десетки фотоси и видеозаписи, хвърлящи светлина върху фамилния живот на монарха, брачната половинка му Летисия и двете им дъщери.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР