Кралят на Испания Фелипе Шести от днес е в 10-дневна

...
Кралят на Испания Фелипе Шести от днес е в 10-дневна
Коментари Харесай

Испанският крал е под карантина

Кралят на Испания Фелипе Шести от през днешния ден е в 10-дневна карантина, откакто стана ясно, че е имал контакт със инфектиран с COVID-19 в неделя. Кралица Летисия и двете принцеси ще продължат да извършват отговорностите си, съобщи БНР.

Новината, че кралят се самоизолира, пристигна незабавно след срещата му с висшия командващ на НАТО за промяна Андре Ланата и началника на щаба на защитата Мигел Анхел Вилароя. На нея Фелипе Шести беше с маска и към момента не беше осведомен, че би трябвало да бъде подложен под карантина. Така той няма да участва на плануваното за идната седмица разкриване на туристически конгрес в Севиля, където трябваше да бъде дружно с кралицата.

Това е третата карантина в кралското семейство, откакто кралица Летисия бе изолирана за 2 седмици поради среща с министъра на равенството Ирен Монтеро, която се оказа позитивна за Covid-19 и откакто престолонаследничката принцесата на Астурия Леонор бе карантинирана в средата на септември поради болен съученик. На кралят и кралицата им бяха направени PCR проби още на 12 март, когато беше първата вълна на ковид, само че тогава и на двамата резултатите бяха негативни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР