Кралство Саудитска Арабия е заинтересовано от засилване на търговския обмен

...
Кралство Саудитска Арабия е заинтересовано от засилване на търговския обмен
Коментари Харесай

България и Саудитска Арабия определят като перспективно търговско-икономическото си сътрудничество


Кралство Саудитска Арабия е заинтригувано от усилване на комерсиалния продан с България, уточни заместник-министърът на енергетиката, индустрията и минералните запаси доктор Абед Ал-Саадун на среща с министър-председателя Бойко Борисов. По неговите думи, страната му има интерес от съдействие с българския бизнес в региона на промишлеността, металургията, строителството и производството на строителни материали, както и при създаване на съоръжения за произвеждане на сила от възобновими източници – област, в която България разполага с висококвалифицирани експерти.

Премиерът Борисов удостовери съществуването на благоприятни условия за продан на специалисти и образование на енергийни експерти, защото имаме положителни обичаи и стратегии за подготовка. Готови сме да работим за поощряване съдействието и обмена на информация по въпроси от съвместен интерес, сподели той и изрази очакване български компании да се включат в осъществяването на планове в Саудитска Арабия.

Министър-председателят уточни, че като значим директен център на енергийни потоци от Централна Азия и Близкия изток към Европа, България е заинтригувана от усилване на разговора и съдействието сред страните-производители, директните страни и страните-потребителки на енергийни запаси. Смятаме, че съществуват удобни благоприятни условия за определяне на ползотворни партньорства и сме подготвени да активизираме съдействието в региона на енергетиката, сподели министър председателят.

Борисов дефинира Саудитска Арабия като перспективен външноикономически сътрудник на нашата страна. Договорено бе основаването на работни групи, които да прегледат опциите за съдействие в областите от съвместен интерес, оповестиха от държавната пресслужба. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР