Кралските семейства на държави от Персийския залив, включително Саудитска Арабия,

...
Кралските семейства на държави от Персийския залив, включително Саудитска Арабия,
Коментари Харесай

Кралски семейства от Персийския залив с недвижимо имущество за повече от 1 млрд. паунда чрез офшорки

Кралските фамилии на страни от Персийския залив, в това число Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Катар, имат недвижимо имущество за повече от 1 милиард паунда посредством офшорни юрисдикции като Джърси и Британските Вирджински острови, разкрива " Гардиън ".

От нов държавен указател излиза наяве по какъв начин посредством офшорки са добити близо 200 парцела, в това число хотели и селски земи.

Кралските особи от Персийския залив, които държат активи посредством офшорни компании, включват шейх Мансур, притежател на футболния клуб " Манчестър Сити ", членове на ръководещата фамилия Ал Сауд от Саудитска Арабия и клана Ал Тани, който господства в Катар.

Най-скъпо е имение в графство Съри на стойност 150 милиона паунда, което съгласно документи на имотния указател е благосъстоятелност на брачната половинка на шейх Мансур - Шейха Манал бинт Мохамед ал-Мактум.

Шейх Мансур, който е вицепремиер на ОАЕ, има още 17 други парцела през Джърси, в това число апартамент в Лондон и земя, обвързвана с градското развиване в Манчестър.

Саудитското кралско семейство също има необятен набор от парцели посредством офшорки, в това число Holme, имение край езерото в средата на лондонския “Риджънтс парк ”, издигнато през 1818 година.

" Гардиън " показва, че хвърля светлина върху притежателите, посочени в регистъра, предвид на публичния интерес за възстановяване на прозрачността към собствеността на английските парцели.

Притежаването на парцели посредством офшорни компании е законно и някои лица могат да имат същински и законни опасения за неприкосновеността на персоналния живот или сигурността или бизнес аргументи за потреблението им.

По обявата работи: Радмила Попова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР