Кралицата на подправките Кардамонът е наистина уникална подправка. Индийските подправки

...
Кралицата на подправките Кардамонът е наистина уникална подправка. Индийските подправки
Коментари Харесай

Кралицата на подправките. Полезни свойства на кардамона

Кралицата на подправките

Кардамонът е в действителност неповторима фалшификация. Индийските подправки са известни с богатия си химичен състав и затова лечебни свойства. Но потребните свойства на кардамона са ситуирани на настрана равнище в линията на известните подправки, тъй като не на вятъра го назовават „ кралицата на подправките “.

Според ботаническите характерности кардамонът е тревисто растение, което принадлежи към фамилията на джинджифила.

В Индия кардамонът е една от главните съставки в Аюрведа.

Кардамонът е фалшификация, богата на разнообразни витамини и минерали. Той съдържа витамин А, В1, В2, В3, В6, С, както и задоволително количество натрий, калий, калций, мед и други потребни химически минерали.

Полезни свойства на кардамона
Подобно на други индийски подправки, кардамонът се употребява за лекуване на болести на храносмилателния тракт, сърдечно-съдови болести и за възстановяване на кръвообращението. Също по този начин потребните свойства на кардамона разрешават да контролирате салдото на холестерола и да контролирате образуването на ракови тумори.

Доказани са потребните свойства на кардамона при лекуването на болести на устната празнина и инфекциозни болести на отделителната система като: цистит, нефрит или гонорея. Кардамонът също се употребява за лекуване на импотентност, еректилна дисфункция и преждевременна еякулация.

Предлагаме да разгледаме по-внимателно потребните свойства на кардамона.

1. За профилактика на рак на дебелото черво
Ракът, изключително на дебелото черво, е една от водещите аргументи за гибел в света. Тук индийските подправки идват на помощ.

Проучванията демонстрират, че използването на кардамон има позитивен резултат за битка с рака на дебелото черво до 48%.

2. Сърдечно-съдова система
Използването на кардамон за профилактика на болесттите на сърдечно-съдовата система разрешава да се понижи равнището на сърдечния темп и да се управлява високото кръвно налягане. Микронутриентите в кардамона могат да отстраняват внезапния скок на липидите.

3. Като антидепресант
Индийските подправки чудесно въздействат на напрежението. Кардамонът има и антидепресантни свойства. Етеричното масло се употребява в ароматерапията. Може да се употребява освен за битка с депресията, само че и за лекуване на разнообразни болести. Започвайки от неприятно храносмилане и завършвайки с парагонимиаза (паразитно заболяване, породено от паразити в белите дробове, което визира тъканите на белите дробове, мускулите и даже мозъка).

4. Храносмилателен тракт
Кардамонът управлява храносмилателните разстройства като: киселинност, отичане на корема и конвулсии.

5. Антимикробни свойства
Много индийски подправки са известни антимикробни средства. В продължение на няколко хилядолетия се счита, че кардамонът има антиинфекциозни свойства. За актуалната просвета това значи, че кардамонът съдържа антиинфекциозни детайли.

6. Спазмолитични и противовъзпалителни свойства
Според Аюрведа, която разказва съвсем всички индийски подправки, кардамонът е чудесно средство за болежка в ставите и мускулите. Мускулните конвулсии са доста чести при по-възрастните хора.

Последните доказателства, получени пробно, потвърждават способността на кардамона да оказва също противовъзпалително и антиканцерогенно влияние.

7. Кардамон при болести на устната празнина
В индийската и китайската здравна процедура потребните свойства на кардамона се употребяват от доста епохи за попречване на болести на устната празнина. След изобретяването на антибиотиците се оказа, че използването им води до смесени резултати, както и до странични резултати, по-специално те могат да унищожат удобните пробиотични бактерии.

В същото време китайските и индийските подправки са идеални, защото не дават такива странични резултати. Проучвания потвърждават съществуването на антимикробни свойства в кардамона. Въпреки че тези потребни свойства на кардамона се употребяват в националната медицина от дълго време.

8. За битка с астмата
Полезните свойства на кардамона се употребяват и за лекуване на астма и други респираторни болести. Едно изследване потвърждава, че екстрактите от свеж кардамон са задоволително ефикасни, с цел да отворят дихателните пътища при лабораторни животни. Те също имат позитивен резултат върху вътрешните стени на трахеята. Това авансово изследване е доста скъпо и допуска нови проучвания.

9. Детоксикация на тялото
Метаболитните процеси в нашето тяло се въздействат от токсините и свободните радикали. За да може тялото да остане крепко, те би трябвало да бъдат обезвредени и отстранени. От друга страна, тези токсични субстанции могат да предизвикат развиването на избрани болести, най-вече рак и бързото стареене на организма.

Кардамонът е добре известно детоксикиращо средство. Етеричните масла, както и биохимичните детайли на кардамона, обезпечават мощен детоксикационен резултат.

10. Кръвоносна система и кръвообращение
Традиционната терапия, като ароматерапията, необятно употребява кардамона за лекуване на астматични пристъпи и бронхит, като усъвършенства кръвообращението в белодробната тъкан.

11. Лечение на възпалено гърло, повръщане и гадене
Има данни за потреблението на кардамона като средство срещу гадене. В допълнение, кардамонът е доста дейно средство за лекуване на болесттите на гърлото. Кипнете го, прибавете малко канела и правете гаргара с този разтвор заран.

Вижте още: Укрепване на белите дробове с лесна национална рецепта

Не инцидентно назовават кардамонът “кралицата на подправките ”.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР