Кралица Елизабет Втора по традиция присъстваше на откриването шестата сесия

...
Кралица Елизабет Втора по традиция присъстваше на откриването шестата сесия
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора споменава принц Филип за първи път след смъртта му

Кралица Елизабет Втора по традиция присъстваше на откриването шестата сесия на шотландския парламент в Единбург и употребява случая да показа дълбоката си обвързаност към Шотландия. Нейно Величество се появява за първи път на това събитие без принц Филип, който ни напусна през април на 99-годишна възраст.

И преди съм говорила за дълбоката си обвързаност към тази прелестна страна и за многото щастливи мемоари, които принц Филип и аз постоянно сме пазили от престоя си тук.

Често се споделя, че хората са тези, които вършат едно място, и малко са местата, за които това е по-вярно от Шотландия.

В своята тирада тя поздрави Народното събрание за обезпечаването на сигурност по време на пандемия и прикани шотландските депутати да работят дружно, без значение от политическите си разлики.

През ноември Обединеното кралство ще бъде хазаин на срещата на върха, отдадена на битката с климатичните промени СОР26. "Светът ще гледа към Обединеното кралство, изключително към Шотландия, когато водачите се съберат, с цел да обсъдят провокациите в битката с климатичните промени ", добави кралицата.

За визитата Нейно Величество е съпроводена от принц Чарлз и Камила. Разгледайте фотоси от престоя им тук:
 Кралица Елизабет, принц Чарлз и Камила на посещаване в Шотландия  Кралица Елизабет, принц Чарлз и Камила на посещаване в Шотландия  Кралица Елизабет, принц Чарлз и Камила на посещаване в Шотландия  Кралица Елизабет, принц Чарлз и Камила на посещаване в Шотландия
Именно Шотландия, по-точно замъкът Балморал, е и първото място, където Нейно Величество се насочва на странствуване след загуата на своя брачен партньор. През годините по традиция двамата дружно са се оттегляли там през август до началото на есента.

Принц Филип, който се отдръпна от обществените си отговорности през август 2017 година, умря на 99-годишна възраст на 9 април.

Заедно със 94-годишната си брачна половинка кралица Елизабет имат щерка – принцеса Ан, и трима сина: идващият по ред за престола принц Чарлз, принц Андрю и принц Едуард. Оставя след себе си осем внуци, в това число принц Уилям и принц Хари, и девет правнуци, в това число принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луи, Арчи и сина на принцеса Юджини – Огъст, чието приблизително име е Филип в чест на прародител му.
 30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР