Кралица Елизабет Втора отмени планираните си виртуалните ангажименти, защото леките

...
Кралица Елизабет Втора отмени планираните си виртуалните ангажименти, защото леките
Коментари Харесай

Болната кралица Елизабет Втора отмени и виртуалните си срещи

Кралица Елизабет Втора анулира плануваните си виртуалните задължения , тъй като леките й признаци на COVID-19 не престават, заяви Ройтерс.

Бъкингамският замък разгласи, че кралицата е с позитивен тест за новия ковид в неделя , само че се чака да извърши уговорките си - знак, че най-възрастният и най-дълго властващ монарх в света не е съществено болен. 



В понеделник кралица Елизабет Втора изпрати съболезнования до Бразилия поради наводненията там и планираше във вторник да даде дипломатически аудиенции на задгранични посланици. Тя ще реши малко преди идващите си задължения дали да ги извърши . Такъв е ежеседмичният диалог с премиера Борис Джонсън в сряда.

Новините за позитивния тест ускориха терзанията за здравето на кралицата две седмици откакто се навършиха 70 години от възкачването й на английския трон. 

Елизабет Втора е на 95 години и е изцяло имунизирана против новия ковид. Миналата седмица обаче тя е споделила на чиновници в двореца, че мъчно се движи, а през октомври беше призната за един ден в болница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР