Кралица Елизабет ще призове британците да покажат същата непоколебима решимост

...
Кралица Елизабет ще призове британците да покажат същата непоколебима решимост
Коментари Харесай

Кралицата към британците: Покажете типичната британска коравост

Кралица Елизабет ще призове британците да покажат същата непоколебима решителност като предците си пред лицето на епидемията от ковид с доброжелателност и съпричастие - в извънредно рядко телевизионно послание, което тя ще направи довечера, с цел да сплоти нацията, съобщи Ройтерс.

" Надявам се, че в бъдещите години всички ще могат да се гордеят с това по какъв начин са реагирали на това предизвикателство, а тези, които ще дойдат след нас, ще кажат, че британците от това потомство са били не по-малко мощни от предходните. Че такива достолепия като самодисциплина, спокойна доброжелателна решителност и възприятие за приятелство към момента са присъщи за тази страна ", ще съобщи кралицата съгласно оповестените авансово фрагменти от речта, разказана от Бъкингамския замък като надълбоко персонално обръщение.

" Съзнавам, че се обръщам към Вас във време, което съставлява все по-голямо предизвикателство, време на ужас в живота на нашата страна, ужас, който донесе тъга на някои, финансови компликации на мнозина и големи промени във всекидневния живот на всички ни ", са думите на кралицата, представени от Ройтерс.

Извънредното телевизионното послание, което ще бъде излъчено в 19,00 ч. по Гринуич за Обединеното кралство и Общността на нациите, е едвам петото за 68-те години на трона. Кралицата се обръща към нацията всяка Коледа, само че посланията по специфични случаи са доста редки.

Досега Елизабет Втора го е правила едвам три пъти в моменти на рецесия и скръбни събития - през 2002 година след гибелта на кралицата-майка, през 1997 година преди погребението на принцеса Даяна и през 1991 година по време на войната в Персийския залив, и единствено един път по щастлив мотив - през 2012 година за 60-годишнината от възкачването на Елизабет Втора на трона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР