Кралица Елизабет II заявява в разпространено вчера писмо, че би

...
Кралица Елизабет II заявява в разпространено вчера писмо, че би
Коментари Харесай

Историческо! Кралица Елизабет иска Камила да бъде кралица консорт

Кралица Елизабет II декларира в публикувано през вчерашния ден писмо, че би желала, когато престолонаследникът принц Чарлз един ден стане крал, неговата брачна половинка Камила да получи купата кралица консорт, съобщи Ройтерс.

В писмото във връзка 70-годишнината от нейното възкачване на английския престол Елизабет споделя, че размишлява за лоялността и привързаността на обществото, оказвани й от английската общност.

" И когато му пристигна времето и моят наследник Чарлз стане крал, знам, че вие ще окажете на него и брачната половинка му същата поддръжка, която оказвахте на мен; и моето откровено предпочитание е, когато пристигна времето, Камила да бъде кралица консорт и да продължи своята лоялна работа " декларира монархът.

До този миг се предполагаше, че втората брачна половинка на принц Чарлз ще бъде титулувана за принцеса. Това е решение, оповестено при сватбата на двойката през 2005 година

Решението на кралицата е историческо, тъй като Камила е втора брачна половинка на Чарлз. Освен това до момента се смяташе, че Елизабет и снаха й не поддържат положителни връзки.

Един от най-големите кавги в историята на Англия безспорно бе връзката сред принц Чарлз и Камила Паркър. След като и Чарлз, и Камила към този момент са разведени, властната майка изрично е срещу връзката. Тя счита, че двамата не трябва да задълбочават връзките си.

Елизабет Втора била твърдо срещу Паркър да участва на фамилни събития, даже не желаела да приказва с или за нея. Неодобрението на кралицата надълбоко наранило принц Чарлз и разгневило Камила. След гибелта на Даяна тя постоянно изразявала предпочитание да се срещне с Хари и Уилям и да бъде част от фамилните им ваканции. Чарлз правил опити да убеди майка си да промени отношението си към новата му обичана, само че тя изрично отказвала.

Елизабет била гневна на Чарлз и още повече на Камила, че са имали секрети връзки, поради които принцът не е могъл да закрепи брака си с Даяна. Кралицата наричала Пакрър „ нечестива жена “, с която не желае да има нищо общо. Дори когато Чарлз и Даяна се развели през 1992 година, Елизабет II забранила на сина си да посещава Кларънс Хаус, където по това време живее баба му Елизабет I.

Единственият човек, който подкрепял връзката сред принца и Камила, е сестрата на Елизабет II – принцеса Маргарет. Тя правила опити да убеди безкомпромисната майка, само че не постигнала триумф. Бащата на Чарлз принц Филип също съветвал сина си да не продължава връзката с Камила и да не подписва брак с нея. Но все пак влюбеният Чарлз не се вслушал в препоръките на родителите. Той се възползвал да предложения обичаната си на всяко събитие, на което Елизабет II не могла да участва.

Един от дребното пъти, в които кралицата е била в едно и също помещение с омразната половинка на сина си е на 60-та годишнина на някогашния гръцки крал Константин. Тогава Елизабет II предизвестила Чарлз, че никога не желае да се среща с Камила. Когато принцеса Маргарет умира през 2002 година, сестра й изненадващо се съгласява да предложения Паркър на погребението, само че само като „ другар на покойницата “, никога като публична половинка на Чарлз.

Въпреки че Елизабет II не разрешава категорично на сина си да се дами за Камила, до момента в който е жива, през 2005 година той нарушава заръката на майка си и предлага брак на тогавашната си държанка. И до през днешния ден двамата са щастливи дружно, а очевидно и напъните на Камила да стане част от кралското семейство най-сетне дават резултат.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР