Френският президент Еманюел Макрон и неговият либерален лагер са заплашени

...
Френският президент Еманюел Макрон и неговият либерален лагер са заплашени
Коментари Харесай

Двоен шок за Макрон: Партията на Марин льо Пен може да получи пълно мнозинство

Френският президент Еманюел Макрон и неговият демократичен лагер са застрашени от злополука на изборите за Народно заседание, които ще се проведат в двата тура на 30 юни и юли.

 

Дясноконсервативната партия " Национален общ брой “ на Марин льо Пен може да получи безусловно болшинство.

 

Според изследване, извършено от института Odoxa за списание Le Nouvel Obs, партията на Марин льо Пен се бори да вземе сред 250 и 300 места. В същото време за цялостно болшинство са нужни 289 мандата.

 

Според същото изследване " Национален общ брой “ може да получи 33% от гласовете на първия тур на гласуването, левият " Нов национален фронт “ - 28%, а " Ренесас “ на президента Макрон - единствено 19%.

 

Преди две седмици Макрон разгласи нови парламентарни избори, откакто партията му завоюва едвам 14,6% от гласовете на изборите за Европейски парламент. Партията на Льо Пен завоюва безусловна победа с резултат от 31,3%.

 

„ Това решение е съществено и мъчно, само че на първо място е акт на доверие “, съобщи тогава Макрон.

 

Според източници на немския вестник " Билд " във Франция Макрон в действителност чака победа на Марин льо Пен.

 

Според неговия проект, откакто влязат в държавното управление, Льо Пен и нейният екип ще би трябвало да подхващат решителни дейности - и ще се провалят толкоз доста, че до президентските избори през 2027 година рейтингът им ще се срине.

 

При подобен сюжет Льо Пен няма да може да завоюва президентските избори. Тогава обаче и Еманюил Макрон няма да има право да се кандидатира след двата цялостни мандата на поста.

 

Според анализатори френският президент евентуално не е взел поради безспорното болшинство, което партията на Льо Пен може да реализира. Ето за какво съгласно доста политически специалисти той играе на хазарт.

Прогнозите са, че десните националисти ще вземат властта – и ще я запазят.

 

Инфо: бТВ


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР