Кралица Елизабет II управлява Обединеното кралство толкова дълго, че 80%

...
Кралица Елизабет II управлява Обединеното кралство толкова дълго, че 80%
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи, ако Кралица Елизабет II умре

Кралица Елизабет II ръководи Обединеното кралство толкоз дълго, че 80% от жителите на страната не са били родени, когато тя се възкачва на трона. И до момента в който се е радвала на чудесно здраве през живота си, никой не живее постоянно.

Кралица Елизабет е към този момент на напреднала възраст и всеки, който се интересува от кралското семейство си задава въпросът: Какво ще се случи когато пристигна неизбежният ден и кралицата премине в историята?

Ето някои от детайлностите за това какво ще се случи в Англия и по света в минутите, часове и дни след гибелта на Елизабет или какво разкрива операция „ Лондон бридж ”, защитавана в загадка дълго време...

1. Принц Чарлз незабавно става крал. Докато коронацията за монарх се прави месеци откакто той или тя поема трона, страната се нуждае от държател и при гибелта на кралица или крал, неговият или нейният правоприемник автоматизирано става монархът. Неговите братя и сестри ще целунат пръстена му скоро след гибелта на кралицата.

2. Частният секретар на кралицата ще уведоми министър-председателя за нейната гибел. Тайна кодова фраза (мнозина считат, че това е „ Слизането на Лондонския мост “) ще бъде употребена, с цел да предизвести държавните управления на 15 други страни, на които кралицата е държавен глава. Тя също по този начин е алегорична фигура на 36 други народи. Тези държавни управления също ще бъдат известени.

3. Новината ще бъде споделена със света, когато дворецът пусне удостоверение за гибелта на кралицата пред Британската прес асоциация, а по-късно и други медии по света.

4. В момента, в който новината е пусната в медиите, прислужник, облечен в траурни облекла, ще закачи известие за гибелта с черни ръбове на портите на Бъкингамския замък.

5. Уебсайтът на двореца ще покаже известие от една страница, което е същото като обявлението, оповестено на портата на двореца. Всички профили на ведомствата в обществените мрежи също ще оповестят новината и ще сменят профилните си фотоси. Съдържание, което не е незабавно, няма да може да се разгласява.

6. Парламентът ще бъде отзован. Тронът на кралицата в Камарата на лордовете ще бъде сменен със стол, който разполага с възглавница с очертанията на корона върху него.

7. Знамената в Централен Лондон ще бъдат свалени до най-много 10 минути след оповестяването на гибелта на Елизабет Втора. Британският парламент и законодателните органи в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще пресечен работата си. Премиерът ще би трябвало да организира визита с бъдещия крал. А Чарлз ще би трябвало да даде изказване пред нацията. По това време ще се организира и работа в катедралата „ Сейнт Пол ”. Книгите за съболезнования ще бъдат раздадени в цялата страна за всеки, който желае да изрази съчувствието си.

8. Ако кралицата не почине в Бъкингамския замък, тялото й ще бъде пренесено там допустимо най-скоро след гибелта й. Ковчегът ще бъде подложен в тронната зала на Бъкингамския замък. В случай, че кралицата почине в Сандрингам, нейната резиденция в Норфолк, тялото й ще бъде пренесено с кралски трен до гара Сейнт Панкрас в Лондон, където ковчегът й ще бъде посрещнат от премиера и министрите на кабинета. Ако пък това се случи имението в Балморал, ще бъде задействана интервенция „ Еднорог ”и тялото й ще бъде превозено до Лондон с кралски трен, в случай че е допустимо, а в случай че не е - ще се задейства интервенция „ Прекъсване ”, което значи, че ковчегът ще бъде трансфериран със аероплан.

9. Чарлз ще направи първото си послание като държавен глава вечерта на гибелта на майка си. В 11 часа на идващия ден той ще бъде провъзгласен за крал на Англия. Съветът за присъединение ще организира съвещание за оповестяване на Чарлз за крал и ще прочете публична декларация за тази цел. Камила, брачната половинка на Чарлз, по закон ще стане кралица.

10. След като прокламацията бъде прочетена, ще прозвучат тръби и ще бъде изстрелян салют от 41 оръдия в Хайд парк покрай Бъкингамския замък.

11. След това новият крал ще отиде на четиридневна обиколка из страната, като участва на службите и ще се среща с поданиците си.

12. Кралицата ще лежи четири дни в Бъкингамския замък, след което ще бъде преместена в Уестминстър Хол, с цел да бъде там още четири дни. Преместването на тялото в Уестминстър ще включва боен церемониал. Останките на кралицата ще стигнат до Уестминстър тъкмо в 11 ч. Биг Бен ще иззвъни в този миг. Опечалените ще могат да отдават почитта си 23 часа дневно през тези четири дни.

13. На деветия ден ще се извърши погребението. Бижутата, сложени върху ковчега, ще бъдат свалени и почистени. Магазините и бизнесът ще бъдат затворени и огромна част от страната няма да работи. Борсата ще бъде затворена.

14. Новината за гибелта на кралицата ще бъде оповестена по малкия екран, където ще прозвучи и националният химн. А всевъзможни комедийни излъчвания ще бъдат спрени.

15. Пилотите от английските авиолинии ще бъдат задължени да уведомят всички пасажери, които в този миг се намират във въздуха. 

16. Думите на националния химн ще се трансформират.

17. Камила Паркър Боулс ще стане кралица.

Биг Бен ще удари в 9 часа сутринта с подплатен чук, тъй че звукът ще бъде заглъхнал. Службата ще бъде в Уестминстърското абатство – първото за монарх там от 1760 година Абатството побира 2000 души. Точно в 11 часа ковчегът ще стигне до вратите на абатството и всички ще би трябвало да застанат неподвижни и да запазят безмълвие.

След службата ковчегът ще бъде подложен върху лафет и откаран в чакаща катафалка. Катафалката ще откара тялото на кралицата до замъка Уиндзор. Тя ще бъде заровена в царския свод в фамилния параклис в частна работа. Докато тялото й се спуска, по традиция Чарлз ще бръкне в сребърна купа и ще вземе шепа алена пръст, която да пусне върху ковчега на кралицата.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР