Двама астронавти от капсулата на SpaceX, която беше пратена в

...
Двама астронавти от капсулата на SpaceX, която беше пратена в
Коментари Харесай

Първата в света частна разходка в Космоса вече е факт

Двама астронавти от капсулата на SpaceX, която беше пратена в Космоса преди броени дни, реализираха първото в света частно излизане в Космоса, като станаха първите двама неправителствени лица, направили такава галактическа задача.

Това са 41- годишният милиардер Джаред Айзъкман и 30-годишният инженер на SpaceX Сара Гилис. Двмата направиха рискованата маневра, привързани към галактическия транспортен съд Crew Dragon във вакуума на Космоса, до момента в който другите двама от екипа са останали в капсулата.

Въпреки че галактическата разходка беше планувана да продължи единствено към 30 минути, в последна сметка е лишило час и 46 минути заради отнемащите време процедури за подготовка за нея.
 SpaceX изпрати 4-ма души на най-амбициозния частен човешки галактически полет до момента, измежду които и един милиардер
SpaceX изпрати 4-ма души на най-амбициозния частен човешки галактически полет до момента, измежду които и един милиардер

Командирът на задачата е Джаред Айзъкман

Екипажът отиде в Космоса с петдневна стратегия, цялостна с опити. Всичко е ориентирано към проправяне на пътя за бъдещи човешки задачи до Марс. Един от огромните проблеми е, че всеки човек, пътуващ до Марс в бъдеще, ще бъде изложен на високи дози галактическа радиация в продължение на месеци. Учените към момента не схващат изцяло по какъв начин това ще се отрази на човешкото тяло.

Междувременно SpaceX неотдавна започва не толкоз ексцентрична, само че може би по-важна задача: изстрелване на спътници за следене на излъчванията на метан. Миналия месец Carbon Mapper изстреля първия хиперспектрален спътник на компанията - Tanager-1, дружно с 36 SuperDoves (Flock 4BE) в орбита по време на задачата Transporter-11 Rideshare със SpaceX.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР