Много трудно, бавно и мъчително върви възстановяването ми. Уча се

...
Много трудно, бавно и мъчително върви възстановяването ми. Уча се
Коментари Харесай

Минах през ада, уча се да ходя! Аспарух от Игри на волята с изповед след ужасяващата катастрофа

" Много мъчно, постепенно и трудно върви възобновяване ми. Уча се да сядам, а по-късно да ставам и да върша няколко крачки до коридора. Помагат ми, държат ме в профил, още не мога самичък да се изправя. "

Така стартира изповедта на Аспарух Тотев от " Игри на волята ".

Пухи, както близки и другари познават борбения състезател, живее втори живот след челна злополука с мощния му мотор на пътя за Самоков на 27 юли.

На десен завой стъпенката на мотора на Пухи се забива в грапавина на пътя и той се удря челно в идващия отсреща джип, трансферира се от горната страна и пада на метри от конфликта. По неотложност е откаран в " Пирогов ", където е интубиран и лекарите го връщат от отвъдното.

Благодарение на каската и това, че е дълготраен състезател, Пухи остава жив. В каската си чупи носа, само че тя му резервира лицето. Има също потърпевш прешлен на таза, пукнат таз, пукнат череп, а десният му крайник е доста повреден.



По-късно, откакто положението му се усъвършенства, спортистът е изписан. Преди да си тръгне от " Пирогов ", фамилията на Аспарух съумява да откри 20 000 лева, колкото излиза цялостното му лекуване, включващо планки, болтове, фиксатори и така нататък Сега Пухи се възвръща в рехабилитационен център в столицата, където са му нужни по 3000 лева за 20 дни престой.

 

Перспективите Тотев да се върне към дейния спорт са 50 на 50. Докато едни лекари му споделят да не помни за силовите извършения, други настояват, че не е по този начин.

" Това ми е животът, желая да се състезавам! Истински призрачен сън претърпявам, минах през пъкъла. Като се разсъниха, не можех да дремя и към момента от болки и раздразнителност съвсем не задрямвам. Трябват мощен дух, воля и неизменност ", споделя Пухи, който печели три републикански трофеи в три разнообразни категории - кик-бокс, типичен бодибилдинг и стронг мен - единствено в границите на три месеца.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР