Кралица Елизабет II се присъедини към Конференцията на ООН в

...
Кралица Елизабет II се присъедини към Конференцията на ООН в
Коментари Харесай

Елизабет II: Няма да живеем вечно, нека спасим света заради децата си

Кралица Елизабет II се причисли към Конференцията на Организация на обединените нации в Глазгоу с видео послание, с което прикани международните водачи да се повдигнат над политиката и да се проявят като същински държавници на климатичната среща COP26.

Британската кралица насочи обръщение, което да предизвика всички участници на високо ниво да се замислят: " Никой от нас няма да живее постоянно. Но би трябвало да спасим света не за себе си, а за нашите деца и децата на нашите деца и тези, които ще последват стъпките им ".

От позицията на богатия си дипломатически опит тя показа:

„ Повече от 70 години имах шанса да се срещна и да познавам доста от великите международни водачи... Надявам се, че тази конференция ще бъде едно от тези редки събития, в които всеки ще има шанса да се издигне над политиката и да се прояви като същински общественик. Надеждата на всички е, че на тази среща на високо ниво, записана в историческите книги, които занапред ще бъдат печатани, ще бъдете разказани като водачи, които не са пропуснали опцията и сте дали отговор на апела на бъдещите генерации “ – акцентира кралицата.

Миналата седмица стана ясно, че кралицата няма да може да участва на COP26 по съвет на лекарите й. Във видео обръщението, записано в двореца Уиндзор, Елизабет Втора отдаде респект на умрелия си съпруг принц Филип за водещата му роля в насърчаването на хората " да пазят нежната планета Земя ". В жадните за действителни дейности времена всяка демонстрация на отговорност е от голяма важност, а думите сигурно към момента имат способността да вълнуват и да ни накарат да се замислим.


 Екологичните рецесии, с които сме се справяли
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР