На живо: Крал Чарлз III започва държавно посещение с церемония по полагане на венци в Париж

...
Крал на Обединеното кралство Чарлз III започва тридневно държавно посещение
Коментари Харесай

Крал на Обединеното кралство Чарлз III започва тридневно държавно посещение във Франция в сряда, което има за цел да подчертае приятелството на двете нации, след като пътуването беше отложено през март на фона на широко разпространени демонстрации срещу промените в пенсиите на президента Еманюел Макрон.

Чарлз и кралица Камила ще бъдат посрещнати от министър-председателя Елизабет Борн на летище Париж-Орли, преди да се отправят към центъра на града за церемония при Триумфалната арка в присъствието на Макрон и съпругата му Брижит.

И двамата химните на нациите ще бъдат изпълнени по време на церемонията преди ревюто на френските войски и полагането на венец на гроба на Незнайния войник, за да „отбележат споделените жертви от миналото и трайно наследство от сътрудничество“, според Бъкингамския дворец.

Реактивните изтребители на Patrouille de France и Red Arrows на Великобритания, акробатични екипи на военновъздушните сили на страните, ще летят над паметника.

След това президентската и кралската двойки ще се отправят с кола към президентския дворец, дефилирайки на булевард Шанз-Елизе.

Макрон и Чарлз ще проведат двустранна среща, която се очаква да обхване теми, включително войната на Русия в Украйна и проблема с миграцията, тъй като през последните дни южният италиански остров Лампедуза беше затрупан от хора, тръгващи от Тунис.

Посещението „символизира връзката на приятелство и доверие“ между тях, тъй като и двамата „в миналото са работили в тясно сътрудничество за защита на биоразнообразието и борба с глобалното затопляне“, подчерта френското президентство.

Държавна вечеря в сряда в зала на огледалата на двореца Версай в присъствието на повече от 150 гости ще бъде един от акцентите на посещението.

Крал Чарлз III ще получи право на кралско посрещане във френския дворец Версай

В четвъртък Чарлз ще говори пред френските законодатели в Сената, осигурявайки ново място за краля да покаже езиковите си умения, след като удиви публиката си, като превключи безпроблемно между немски и английски по време на реч пред германския парламент през март

По-късно той отново ще се присъедини към Макрон пред катедралата Нотр Дам, за да види текущите ремонтни работи, насочени към повторното отваряне на паметника до края на следващата година.

Чарлз и Макрон също ще присъстват на прием за британски и френски бизнес лидери за финансиране на проекти, свързани с климата и биоразнообразието.

Кралят ще завърши пътуването си в петък със спирка в Бордо, дом на голяма британска общност. Той ще се срещне със служители на спешната помощ и общности, засегнати от горските пожари през 2022 г. в района, и ще посети Forêt Experimentale, или експериментална гора, проект, предназначен да наблюдава въздействието на климата върху градските гори.

Той също така ще обиколи лозе, което е е пионер в устойчивия подход към производството на вино.

(FRANCE 24 с AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР