Крал Чарлз стана монарх на Обединеното кралство и на 14

...
Крал Чарлз стана монарх на Обединеното кралство и на 14
Коментари Харесай

Защо е необходима церемония по корнясването на Чарлз и в какво се състои тя

Крал Чарлз стана монарх на Обединеното кралство и на 14 други страни след гибелта на майка си кралица Елизабет през септември, само че тази седмица той ще бъде коронясан на и тържествена религиозна значителност.

История

През по-голямата част от последните хиляда години кралете и кралиците на Англия и Англия са били коронясвани в Уестминстърското абатство в Лондон на гала, която съвсем не се е трансформирала през вековете.

Тридесет и осем монарси са били коронясани в абатството - Едуард V, един от двамата млади принцове, за които се счита, че са били убити в Лондонската кула през 15-ти век, и Едуард VIII, който абдикира, с цел да се ожени за разведената американка Уолис Симпсън, не са били коронясани.

Единствена по рода си

Коронацията не е от значително значение и никоя друга монархия по света няма събитие в същия жанр.

" Формата на церемонията, която ще забележим, когато Чарлз III бъде коронясан, е неповторима за тази страна и неповторима в нейното оцеляване ", сподели кралският историк Алис Хънт.

Тя се провежда от граф маршал, върховен член на аристократичните среди, който дава отговор за организирането на държавните церемонии. Тази служба от епохи е заемана основно от херцога на Норфолк и семейство Хауърд.

 Чарлз III избра френски специалитет за публично ядене на тържествата за коронацията Чарлз III избра френски специалитет за публично ядене на тържествата за коронацията

В момента това е работа на Едуард Фицалан-Хауърд, актуалният херцог на Норфолк, който провежда и погребението на кралица Елизабет.

Защо да я има?

Първоначално коронацията е била нужда за монарсите, само че в този момент е церемониално събитие.

" В тази страна коронацията към момента се резервира като миг, който в действителност би легитимирал този монарх по обществен метод ", сподели Хънт.

 Британците утвърждават монархията, само че поддръжката за краля понижава измежду младите Британците утвърждават монархията, само че поддръжката за краля понижава измежду младите

" Също по този начин постоянно е запазвала в сърцевината си един тип набожен миг на промяна. Въпреки че монархът е монарх от момента, в който предшественикът му е починал, езикът на церемонията по коронясването от установяването ѝ през 14-ти век, към момента приказва, че кралят или кралицата по някакъв метод се трансформират по време на тази гала. "

Какво се случва?

Службата по коронацията е тържествено, религиозно събитие, изпълнено със символика. Чарлз ще постави клетва да отстоява закона и Англиканската черква.

Седнал на историческия стол за коронация, прочут като стола на крал Едуард и съдържащ Камъка на ориста, той ще бъде облагодетелстван от архиепископа на Кентърбъри, духовния лидер на международната Англиканска общественост, със светено масло, осветено в Ерусалим.

Това е централният миг на церемонията и е знак за даването на Божията берекет на суверена.

 Слой след пласт блестящи одежди: в какво ще е облечен Чарлз III по време на коронацията Слой след пласт блестящи одежди: в какво ще е облечен Чарлз III по време на коронацията

Чарлз ще получи разнообразни извънредно богато украсени златна сфера, жезъл, меч и пръстен, всички те част от бижутата на короната и по разнообразни способи символизиращи силата, властта и отговорностите на монарха, както и силата на Бог.

След това архиепископът ще сложи тежката корона на Свети Едуард, употребена при коронациите през последните 35 години, върху главата му. Няма да бъде коронясан единствено Чарлз. Съпругата му Камила също ще премине през по-проста, мини гала по коронясването си като кралица.

Чарлз ще напусне абатството, носейки друга корона, Императорската държавна корона.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР