Крал Чарлз III назначи Сунак за министър-председател на Великобритания. Той

...
Крал Чарлз III назначи Сунак за министър-председател на Великобритания. Той
Коментари Харесай

Крал Чарлз III назначи Сунак за министър-председател на Великобритания

Крал Чарлз III назначи Сунак за министър-председател на Англия. Той е третият в границите на два месеца. Новият министър председател е претрупан със задачата да се оправи с растящата икономическа рецесия, вътрешнопартийни конфликти и надълбоко разграничено общество.

Сунак ще би трябвало да откри способи за огромни съкращения на разноските, с цел да ограничи дупката в обществените финанси на страната. Недостатъчните средства се правят оценка на 40 милиарда паунда, които се дължат на забавения стопански напредък, по-високите разноски по заемите и шестмесечната стратегия за подкрепяне на енергийните сметки на жителите.

Предвид големия спад на утвърждението на Консервативната партия, Сунак ще бъде изправен пред апели за осъществяване на предварителни избори.

Икономисти и вложители обявиха, че назначението на Сунак ще успокои пазарите, само че предизвестяват, че той има малко лесни благоприятни условия, когато милиони хора се борят с рецесията на разноските за живот.

" При състояние, че рецесията през 2023 година към този момент е все по-вероятна, а идващите парламентарни избори са единствено след две години, Риши Сунак може да чака провокационен премиерски мандат ", съобщи пред Ройтерс Ейко Зиверт от рейтинговата организация „ Скоуп “.

Сунак предизвести сътрудниците си, че са изправени пред " екзистенциална рецесия ", в случай че не се преборят с внезапно покачващата се инфлация и рекордните сметки за сила.

" В момента се нуждаем от непоклатимост и единение и аз ще направя по този начин, че да бъде мой главен приоритет да обединя нашата партия и нашата страна ", сподели той в понеделник.

Избран за първи път в Народното събрание през 2015 година, през днешния ден Риши Сунак стана най-младият министър-председател на Англия от повече от 200 години насам.

Той ще бъде и първият цветнокож, който ще стане министър-председател на Обединеното кралство. 38-годишният Рави Кумар, член на Консервативната партия, работещ във финансова компания в централния британски град Нотингам, дефинира назначението като " повратен миг ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР