Кражбите в бургаския квартал Победа“ са се увеличили през изминалите

...
Кражбите в бургаския квартал Победа“ са се увеличили през изминалите
Коментари Харесай

Протест в бургаския квартал „Победа“ срещу кражбите

Кражбите в бургаския квартал „ Победа “ са се нараснали през миналите няколко месеца, настояват негови поданици. Те се събраха на митинг на улица „ Светослав Тертер “, като негов уредник бе свещеник Ахмед Емин , който е измежду пострадалите. Той показа пред „ БНР “:

„ Разбити са вратите, вътрешните, алуминиеви, взети са. Подали сме тъжба, не може да се оплачем от полицията – незабавно ни спомагат. Пращат дежурни полицейски коли. Нужно е да се платят вредите на хората. Църквата беше разрушена няколко пъти, откраднати са столове. “

Пасторът показа още, че в квартала се използват доста опиати и вследствие на тях употребяващите ги не знаели какво да вършат. По думите му хората се опасяват да подават тъжби в районното ръководство, тъй като се притесняват, че вечерта ще бъдат нападнати.

Съседите му настояват, че се краде най-много техника . Един от тях изясни, че е бил откраднат климатикът му, скъпи часовници, телефони, облекла. И това се случвало за четвърти път. Той добави:

„ От Първо районно ме извикаха, по този начин си остана, служителите на реда по-добре от нас ги познават. Те ги залавят, прокуратурата ги пуска. “

Според протестиращите видеонаблюдението не е задоволително.

Друг потърпевш сподели, че са му били отмъкнати радиатори , до момента в който приготвения казан са го оставили. Той твърди, че протичащото се е редовно и в случай че крадците схванат, че една къща не се населява, влизат в нея.

„ В 23:00-00:00 часа, 7-8-годишно – кой родител ще го пусне по това време?! Като го заловен и не могат да го осъдят… “

Същевременно от ОДМВР-Бургас регистрираха, че няма записано покачване на кражбите . По-голямата част от действията били малозначими, а причинителите им били малолетни и малолетни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР