Кръгово кръстовище в Шумен стана хит в социалните мрежи. За

...
Кръгово кръстовище в Шумен стана хит в социалните мрежи. За
Коментари Харесай

Абсурдно кръгово кръстовище в Шумен взриви социалните мрежи

К ръгово кръстовище в Шумен стана шлагер в обществените мрежи. За часове новата маркировка на бул. „ Симеон Велики ” натрупа хиляди гледания, както и мнения. 

„ Основният проблем, както се видя доста добре на клипа, е директното прекосяване през кръстовището. То не се възприема като кръгово и газейки маркировките, се основават предпоставки за произшествия ”, съобщи пред арх. Николай Симеонов, замeстник-кмет на Шумен.

През септември 2022 година 18-годишен юноша прелетя с над 100 км/ч през кръговото и лиши живота на младо момиче. След този случай от Европейския център за транспортни политики излязоха с позиция, че кръстовището не е регламентирано и не е съобразено със законовите условия.

Младежът в началото получи ефикасна присъда, само че тя бе изменена в условна от Апелативния съд във Варна. В претекстовете бе подчертано и на показан отчет на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Според него кръговото кръстовище на бул. „ Симеон Велики “ в Шумен не е проектирано и построено според нормативните условия, не обезпечава безвредно и безпроблемно прекосяване и основава спомагателни конфликтни точки.

„ Може и да не остане кръгово кръстовище. Очаква се институциите и комисиите да вземат дефинитивно решение за кръстовището през април-май, а построяването ще е през август-септември. Поради това е належащо да не седим със скръстени ръце, а да предприемем един краткотраен вид за безвредно прекосяване ”, разясни Христо Христов, кмет на Шумен.

И по този начин се стига до полагането на линиите, които раздвижиха духовете в обществените мрежи.

Дни по-късно централният кръг към този момент е уголемен в овална форма, а пластмасови ограничители принуждават водачите да изписват дъга при прекосяване през кръстовището. От двете страни на кръстовището са сложени и гумени трудности.

Вижте повече във видеото горе.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР