Кръгово движение и пешеходен надлез ще бъдат изградени в района

...
Кръгово движение и пешеходен надлез ще бъдат изградени в района
Коментари Харесай

Пасарелка и кръгово правят на кръстовището – убиец край Атия


Кръгово придвижване и пешеходен надлез ще бъдат построени в региона на кръстовището на пътя Бургас – Созопол при с. Атия. Това даде обещание ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Дончо Атанасов, който през днешния ден дойде на място.

Първоначално ще бъде изработен одит по пътна сигурност и ще бъде направена спомагателна маркировка преди кръстовището. Започва проектирането на пасарелка и на кръгово кръстовище, с цел да бъде решен въпросът, уточни Атанасов. Той отхвърли организацията да е бездействала:

„ Лично с мое присъединяване, 2009 – 2010 година, бяха инсталирани над 30 км. защитни огради в разграничителната линия. И сме избавили над 150 индивида. За страдание, през вчерашния ден не можахме да го спасим детето “, сподели Атанасов и сервира съболезнования към околните му.

Той бе безапелационен, че до пътната организация да се отправяни до момента претенции за създаване на кръгово кръстовище или пасарелка. Имало е импортирано искане единствено за острови, които не отговаряли на условията. По-рано през днешния ден, на митинг на локалните поданици, те показаха, че от години са писали писма до институциите, само че реакция не е имало.

Пасарелката ще бъде подготвена до летния сезон, даде обещание Атанасов. Тя ще коства към 500 000 лева

От Община Созопол се ангажираха междуградските рейсове да влизат в село Атия, а да не стопират на пътя, за което ще бъдат извършени диалози с транспортните компании. Трябва да се обособи и терен за противоположен завой в обитаемото място.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР