Кръговете и торбичките под очите са често срещан проблем. В

...
Кръговете и торбичките под очите са често срещан проблем. В
Коментари Харесай

Тъмни кръгове и торбички под очите: 10 начина да ги избегнете

Кръговете и торбичките под очите са постоянно срещан проблем. В множеството случаи за това са отговорни неправилният метод на живот и неналичието на сън. Козметиката или процедурите могат единствено да маскират или краткотрайно да се оправят с признаците на отмалялост към очите.

Ако желаете изцяло да премахнете този проблем, си коства да преразгледате ежедневните си привички. Факт е, че кръговете и торбичките под очите са резултат от задържане на течности. Това може да се случи както заради хормонални промени, по този начин и заради неприятни привички. Освен това кожата към очите може да наподобява зле заради незадоволителна грижа, защото постоянно не й се обръща нужното внимание.



Разбира се, този проблем не е сериозен и не заплашва здравето. Мнозина обаче непрекъснато търсят нови способи да се оправят с него. В последна сметка кръговете и торбичките под очите освен придават изтощен тип, само че и прибавят възраст. За благополучие има елементарни и ефикасни препоръки, които несъмнено ще ви оказват помощ. Но дано преди този момент да забележим...



Защо се появяват кръгове и торбички под очите?

Преди да преминем към решаването на този проблем, дано проучваме аргументите за него. Тъй като някои от тези фактори са свързани с неприятните привички на живот, коства си да разберете какви промени ще би трябвало да извършите в навиците си. В противоположен случай, каквото и да вършиме, казусът ще продължи да се връща.

И по този начин, ето главните фактори: Излишък от меланин или дълго излагане на слънце без отбрана (хиперпигментация). Внезапни хормонални промени. Прием на медикаменти като кортизон или вазодилататори. Липса на сън. Навикът да търкате очите си прекомерно мощно. Задържане на течности. Проблеми с щитовидната жлеза, като хипотиреоидизъм. Дефицит на хранителни субстанции. Преждевременно стареене.

Тъй като този проблем визира доста дами (и мъже също) промишлеността за хубост непрекъснато предлага нови артикули за битка с него. На първо място, това са овлажняващи кремове за деликатната кожа към очите. Но има и по-сериозни професионални процедури, като лазерни или IPL машини.

Въпреки това, домашните „ лекарства” също могат да ви оказват помощ. Всъщност те са отлично допълнение към всевъзможни козметични процедури. Не забравяйте да се опитате да ги включите в рутинната си за грижа за кожата си. Това е просто и не изисква съвсем никакви разноски. А ето и десетте метода за справяне с този проблем:

1. Наспивайте се добре

Няма спор, това е най-баналният съвет. Ако обаче всички го следваха, тогава проблемите щяха да са доста по-малко. Добрият сън е в основата на красивата кожа. Ако желаете да се отървете от кръговете под очите, би трябвало да сте по-внимателни към нощната отмора.

Съвет: пробвайте се да спите по 7-8 часа дневно и това би трябвало да е непрестанен сън. Ако имате проблеми с това, пробвайте да пиете релаксиращ билков чай преди лягане.

2. Винаги премахвайте грима

Ако желаете да запазите кожата си млада за дълго време то колкото и да сте изтощени, в никакъв случай не си лягайте с грим. В края на краищата, остатъците от козметика, както и замърсяването, насъбрано денем, могат да причинят освен торбички и кръгове под очите, само че и акне.

Съвет: Натопете памучен тампон в масло от сладостен бадем и избършете лицето си. Това ще ви помогне елементарно да премахнете даже упорития грим. Ако маслото ви се коства прекомерно мазно, можете да употребявате специфични козметични артикули – мляко или препарати за премахване на грим.

3. Ограничете приема на сол

Както знаете, солта предизвиква задържането на течности. Ето за какво, в случай че диетата ви е с високо наличие на солени храни, евентуално това води до появяването на кръгове и торбички под очите.

Съвет: пробвайте да замените солта с подправки, когато готвите нещо. Можете да употребявате риган, мащерка, дафинов лист или куркума. Също по този начин не забравяйте да проверявате данните на етикетите на продуктите. В последна сметка от време на време те съдържат голямо количество сол.



4. Яжте зелени зеленчуци

Зеленчуците, изключително зелените, са доста потребни за хубостта и здравето на кожата. Те усъвършенстват снабдяването на клетките с О2, което оказва помощ в битката с възпалението и задържането на течности. Освен това антиоксидантите, съдържащи се в зеленчуците, могат да се борят с преждевременното стареене на кожата.
Съвет: Можете да включите зеленчуци в диетата си под формата на салати и зелени смутита. Също по този начин би трябвало да се помни, че зеленчуците са най-полезни сурови.

5. Пийте повече вода

Дехидратацията визира на първо място положението на кожата: тя става по-суха и губи разтегливост. Поради това могат да се появят кръгове и торбички под очите, както и „ патешки крайник “ – бръчки в ъглите на очите.

Съвет: Експертите предлагат да се пият 7-8 чаши вода дневно. Ако не обичате елементарна вода, пийте билкови чайове, както и натурални сокове.

6. Яжте цитрусови плодове

Тези ярки и ароматни плодове, богати на витамин С, подтикват производството на колаген. Това вещество освен предотвратява появяването на ранни бръчки, само че и поддържа еластичността на нежната кожа към очите.

Съвет: Яжте повече портокали, грейпфрути, лимони и други цитрусови плодове. Можете също да пиете сок или да добавяте цитрусови плодове към смутита.

7. Не забравяйте за слънцезащитния крем

Излагането на слънце е главната причина за хиперпигментация на кожата към очите. Освен това продължителното излагане на слънце се отразява отрицателно на положението на кожата като цяло: тя губи своята разтегливост и могат да се появят бръчки.

Съвет: Не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем, преди да излезете от у дома. Можете да допълните отбраната със слънчеви очила.

8. Лек масаж

Масажът с върха на пръстите подтиква лимфния дренаж, като оказва помощ за битка с отока. Можете да го допълните, като нанесете овлажняващо масло или крем.

Съвет: Нанесете няколко капки бадемово или кокосово масло към клепачите и нежно разтрийте с кръгови придвижвания. Правете този масаж всяка вечер преди лягане.

9. Компрес от краставица

Това е най-известният лек за кръгове под очите. Благодарение на своите противовъзпалителни и освежаващи свойства, краставицата бързо отстранява следите от отмалялост. Освен това успокоява кожата и облекчава вероятно раздразнение.

Съвет: нарежете краставицата на филийки и ги поставете във фризера. След това, когато се охладят добре, ги сложете върху очите си за към 5 минути.

10. Физическа интензивност

Разбира се, никакви извършения няма да оказват помощ за унищожаване на кръговете и торбичките под очите. Независимо от това обаче, всяка физическа интензивност предизвиква кръвообращението и затова оказва помощ за понижаване на възпалението. По време на спорт кръвта се втурва към повърхността на кожата, затова в клетките й влиза повече О2. Така изглеждате здрави и отпочинали.

Съвет: Упражнявайте се най-малко по 20 минути дневно. Ако не можете да намерите време да отидете на фитнес, не се тормозете. Има доста комплекси от извършения, които можете да вършиме вкъщи. Освен това можете да танцувате или да карате колело. Забелязали ли сте, че кръговете и торбичките под очите ви карат да изглеждате изтощени и състарени?

Опитайте се да следвате нашите елементарни препоръки и ще видите разликата. Разбира се, несъвършенствата няма да изчезнат за една нощ, само че последователно следите им ще стават все по-малко забележими.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР