Кръгла маса, посветена на регулацията на психологичната подкрепа в болница,

...
Кръгла маса, посветена на регулацията на психологичната подкрепа в болница,
Коментари Харесай

Психолози настояват за нормативна регламентация на професията

Кръгла маса, отдадена на регулацията на психичната поддръжка в болница, се организира в столицата, като част от четвъртата национална конференция „ Дни на психоанализата в болница “.
Прочетете още
Участие взеха представители на Асоциацията на психолозите и психотерапевтите в България (АППМС), Дружеството за психоаналитична психотерапия, Национален център за психосоматична терапия на онкологични и хематологични болести – МБАЛ Надежда, Фондация „ Една от 8 “, ръководители от предходни мандати на Дружество на психолозите в Република България, Институт по логика на психиката – Министерство на вътрешните работи и други

Сред поканените бяха Министерството на здравеопазването, парламентарната непрекъсната комисия по здравеоопазването и други съсловни организации в гилдията. В приветствени адреси Българската асоциация по психотерапия и Български лекарски съюз показаха поддръжка към напъните за нормативно одобряване на специалността.

По време на полемиката експертите се сплотиха към подновяването на ефикасен разговор, отдаден на уеднаквяване на критериите за упражняване на психичната и психотерапевтична специалност, както и изработването на обединен проектозакон.

„ Пред общността на психолозите и психотерапевтите в България стоят голям брой въпроси – неналичието на закон и ефикасна регулация, неналичието на публични нормативни стандарти и общи стандарти за добра процедура, както и голям брой други въпроси, които касаят положителното име на тези две специалности, развиването на напъните на работещите експерти, удовлетворението от нея, както и наследството, което се оставя за сътрудниците, които занапред навлизат в нея.

Частен случай на този сериозен проблем е регулацията на клиничните или медицински психолози в болнични структури и медицински центрове “, сподели доктор Велислава Донкина, клиничен психолог и лекар по логика на психиката към Българска академия на науките и Председател на АППМС. Подчертана бе значимостта и на свършеното досега от доста организации и институции.

Срещата приключи с решение за пускане на работна група за реализиране на мултидисциплинарно съдействие в името на пациента.

Четвъртата национална конференция „ Дни на психоанализата в болница “ се организира на 12 и 13 ноември 2022 година в София. Мотото на конференцията тази година беше „ Между приликите и разликите – оттатък Вавилон “, а главните тематики бяха свързани с развиването на ефикасна психична помощ в болнична среда. Организатори на събитието бяха Ателие за свободни асоциации и Асоциацията на психолозите и психотерапевтите, работещи в медицински структури.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР